**Batman Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘38. Turizm haftası’ etkinlikleri kapsamında ‘2. Batman Uluslararası Film Festivali’nin açılış konserine Selahattin Alpay ve ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit katıldı.

** Etkinlikte konuşan Koçyiğit, çözüm sürecine dikkat çekerek; “Birlikte türküler söylemeye, birlikte oynamaya, konuşmaya, dertleşmeye, bir arada kardeşçe, kol kola olmaya ne kadar da hasretmişiz” dedi.

GÖRKEMLİ HAFTA

38. Turizm haftası etkinliklerinin açılışı Kültür Merkezi’ndeki açılış konseriyle start aldı. Açılış programına Türk sinemasının önemli isimlerinden Hülya Koçyiğit ve ses sanatçısı Selahattin Alpay’ın yanı sıra Vali Yılmaz Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, İl Kültür-Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ile kurum müdürleri katıldı. Türk sinemasının 100. yılı anısına, programda ‘Ömür boyu yaşam ve onur ödülü’ alan Hülya Koçyiğit, çözüm sürecine dikkat çekti. Koçyiğit; “Birlikte türküler söylemeye, birlikte oynamaya, konuşmaya, dertleşmeye, bir arada kardeşçe, kol kola olmaya ne kadar hasretmişiz. Huzur hiçbir zaman bozulmasın. Hep birlike ‘amin’ diyelim. Bir akil insanlar olarak Marmara bölgesini gezerken, sürekli sizlerden haberler geliyordu. Buraya gelen akil insanlar heyetini coşkuyla karşılıyordunuz. Biz de ‘yahu niçin bizi bu tarafa göndermiyorlar’ diyorduk. Mutluluğunuzu yaşamak istiyordum. Bugüne kısmetmiş, bugün aranızdayım çok mutluyum” dedi.

SİNEMANIN 50 YILINDA VARIM”

Batman’a gelmekten ötürü mutluluk duyduğunu belirten Koçyiğit, şöyle devam etti; “Bu festivallar sürekli olsun. Türk sinemasının 100. yılında birçok etkinlik yapılıyor. Hepimiz Türk filmleriyle büyüdük. Türk sinemasının 100. yılının 50 yılında ben vardım. Göğsümü gere gere bu 50 yılda vardım, birçok ödüller aldım. Çok onurlandırıldım. Ama bugünün anlamı çok daha farklı ve çok önemli benim için. Çünkü Batman’dayım. Böyle kültürel bir ortamda sizlerle buluşmak çok keyifli. Dilerim bu bayram havası bu coşku ömür boyu sürer.” Öte yandan Turizm haftasına katkılarından ötürü Batman’daki otel yöneticilerine plaket verildi.

İNSANLARIMIZ, HUZURA ALIŞTI”

Koçyiğit’e ‘Ömür boyu yaşam ve onur ödülü’ verdikten sonra konuşan Batman Valisi Yılmaz Arslan da huzur ortamının önemine değindi. İnsanların huzur ve barış ortamına alıştığını belirten Vali Arslan: “Son 1.5 yıldır bölgemizde huzurun ve barışın hakim olduğunu bölgemizde insanların mutlu olduğunu gözlemliyoruz. Başbakanımız Recep tayyip Erdoğan ve hükümet bu huzur ve barış ortamının tesisi konusunda aldığı insiyatif, bu güzel günleri yaşayacağımızı umut ediyor. Yerel seçim sürecini atlattık. 560 insan seçildi, son yılların en huzurlu, en düzgün, en güzel seçimini yaşadık. Demek ki isteyince herşeyi daha güzel daha iyi yapabiliyormuşuz. Kentimizin tanıtımı için yerel iştirakçilerin yaptığı her etkinliğe fazlasıyla gayret sarf edeceğiz. Bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Selahattin Alpay’ın verdiği konserin ardından Süleyman Güneş’in yöresel kıyafet defilesi beğeni topladı. 



Editör: TE Bilişim