** 100’ü aşkın fotoğraf-resmin bulunduğu ‘Suriye ağlıyor’ karma sergisi, savaşın korkunç yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Batman, Nusaybin ve İstanbul’daki Suriyeli öğrencilerin hazırladıkları resim ve fotoğraflar, katılımcıları hüzünlendirdi.

 

‘SURİYE AĞLIYOR’ SERGİSİ

Batman Suriye Can Okulu’nda eğitim gören 700 öğrenci ile Nusaybin ve İstanbul’daki Suriyeli öğrencilerin de katkıda bulunduğu ‘Suriye ağlıyor’ karma sergisi, Suriyeli sığınmacıları hüzünlendirdi. Savaş öncesi ve sonrasındaki fotoğrafların yer aldığı sergi, Fatih mahallesindeki Suriye Can Okulları bahçesinde açıldı. 100’e yakın fotoğraf ve resmin iki gün süreyle yer alacağı serginin bu akşam Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte de yer alacağını belirten Suriyeli eğitimci Yusuf Akdağ: “Öğrencilerimiz Suriye’nin savaş öncesi ve sonrası fotoğraflarına dikkat çekti” dedi.

 

“BATMANLILAR YANIMIZDA”

Batman’daki Suriyelilerin diğer illere göre daha rahat bir ortamda olduklarını ifade eden eğitimci Akdağ, şöyle konuştu: “Gerek yardımlaşmada gerekse de eğitim yuvalarımızın etkinliklerinde Batmanlılar yanımızda oldu. Çocuklarımızın Türkçe eğitiminde de gönüllü eğitimcilerin desteğini alıyoruz. Bu akşam Kürdistan gazetesinin 117. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kültür Merkezinde yapacağımız etkinliğe Grup Can Kürt müzik grubu ve öğrencilerimizin hazırladığı bir dizi etkinliği gerçekleştireceğiz. Zor günde yanımızda olan Batmanlılara teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim