** Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yeni hizmet binası yapacağı eski otogar alanının boşaltıldığı duyumunu alan işsiz gençler, yaklaşık 100 işyerinin demir çerçeveleri ile korkulukları 2 saatte söküp, hurdacıların yolunu tuttu.

 

** Topladıkları demirlerin kilosunu hurdacılara 50 kuruştan sattıklarını belirten işsiz gençler: “Otogarın boşaltıldığı haberini alınca alana koştuk. Ortalama 100-200 kilo arasında hurda demir topladık” dediler.

 

2 SAATTE SÖKÜLDÜ

Şafak mahallesindeki eski Otogar binasının SGK İl Müdürlüğü’ne devredilmesiyle boşalan siteye işsiz gençler, akın etti. İşyerlerinin demir çerçeveleri ile korkulukları alabilmek için adeta yarışan gençler, 2 saatte yaklaşık 100 işyerinde söküm işlemini tamamladı. SGK İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasını yapacağı alandaki eski işyerlerindeki elektrik aksamı, kablo ve demirleri 2 saatte söktüklerini belirten gençlerden 18 yaşındaki Mehmet Bakır ve 19 yaşındaki Yakup Gezici: “Esnafların eski garı terk ettiğini duyduk. Erken saatlerde soluğu bu alanda aldık. İşyerlerinde bulduğumuz demir başta olmak üzere kablo ve elektrik aksamı ne varsa söküp günlük yevmiyemizi çıkarmaya çalıştık” diye konuştu.

 

“GEÇİMİMİZ HURDACILIKTAN”

Geçimini inşaatlardaki hurdalardan sağladığını belirten 8 çocuk babası 38 yaşındaki Alaattin Gezici ise şöyle konuştu: “Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenen eski apartmanların demirlerini topluyorum. Batman eski otogarındaki işyerlerinden yaklaşık 200 kilo demir topladım. Otogar alanında yaklaşık 150 işsiz genç toplandı. Herkes birkaç işyerinin demirini sökmeye çalıştı. İş bulamıyoruz. İnşaatlardan topladığımız demirin kilosunu 50 kuruşa satıyoruz. Başka da yapacağımız iş yok. Rahatsızlığım var ama geçimimi sağlamak için zor işleri yapmak zorundayım.” Bu arada eski işyerlerindeki demirleri kesici aletlerle sökmeye çalışan gençler görünmez kazalarla da burun buruna geldi.

 

Editör: TE Bilişim