İMAMOĞLU’NA KARŞILAMA
Diyarbakır’daki gezisinin ardından Batman girişinde partililerin karşıladığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, otobüste kısa konuşma yaptı. Yerel seçim öncesinde söz verdiği CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar’ın yeğeninin düğün törenine katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İmamoğlu: “Diyarbakır’da Belediye Başkanlarıyla bir araya geldik, dertleştik. Hasbıhal ettik. Milletin iradesinden bahsettik. Bu ülkede barış ve dostluk içerisinde yaşamanın gereğini konuştuk. Ve bunu başarmak zorunda olduğumuzu ifade ettik. Tabii ki ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım, bir düğüne geldik ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım diye yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa göz yumacak asla böyle bir insan değilim. Dolayısıyla vicdana sığmayan bir olayı dile getirmekten çekinmem. Milletçe yapılan yanlış da bize dokunuyor, yapılan doğru da hepimize fayda veriyor. Batmanlıların bize gösterdikleri sıcak ilgiye teşekkür ediyorum” dedi.

DÜĞÜNDE HORON TEPTİ, HALAY ÇEKTİ
Ankara’dan düğün törenine katılan Akçaabat Folklor ekibinin, düğün salonu girişinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eski Devlet Bakanı Salih Sümer ile CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar karşıladı. Folklor ekibiyle 10 dakika horon tepen İmamoğlu, dinlendikten kısa bir süre sonra da Ceylan-Cihan Yaşar çiftiyle birlikte ‘Delilo’ oynadı. Sahnede bir süre halay çeken İmamoğlu’nun ardından eşi Dilek İmamoğlu da halaya katıldı.

NİKAH TÖRENİNE ŞAHİTLİK YAPTI
Yaklaşık 1.5 saat süreyle bulunduğu Ceylan-Cihan Yaşar çiftinin düğün töreninin nikah şahitliklerini Başkan İmamoğlu ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse yaptı. Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir’in nikahlarını kıydığı Yaşar çiftinin evlilik cüzdanını eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Ceylan Yaşar’a veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, şunları kaydetti: “Kardeşimiz Cihan, düğün tarihi konusunda bizi bir hayli zorladı. Bir birinizi sevgi ve saygıyla beslemenizi istiyorum. Birbirinizi sevdiğiniz gibi anne ve babalarınızı sevgi ve saygıyla lütfen unutmayın. Aile birliğiniz ömür boyu sizinle beraber bugün ki sevgiyle heyecanla dolu olsun. İyi bir evlatlarınız olsun. Geleceğe umutla bakan evlatlarınız olsun. Genç çiftimizin yetiştirecekleri evlatlarımızın ülkeye faydalı olmalarını istiyorum. Dünya insanı olsunlar. İyi eğitim alsınlar. Size güveniyoruz. Yolunuz açık olsun. İki kardeşime de mutluluklar diliyorum.” Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir’e de düğüne katılan İmamoğlu’na teşekkür etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim