** Valiliğin katkılarıyla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘8 Mart Dünya Kadınlar günü’ coşkuyla kutlandı. Programda konuşan Vali Ahmet Deniz: “Milletini, bayrağını seven kadınlarımızla birlikte mücadele gösterdiğimiz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi.

“KADINLAR HER ALANDA VAR”
Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve kadınlar katıldı. Programda konuşan Vali Deniz: “Toplumumuzun temel direği aile, ailenin de temeli kadınlarımız ve annelerimizdir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası günlerce demokrasi nöbetlerinde kadınlarımız vardı. İlimizde de aynı şekilde demokrasi nöbeti tutanların çoğunluğu kadınlarımızdı. Hukukuna, vatanına ve demokrasisine sahip çıktılar. Milletini, Bayrağını seven kadınlarımızla birlikte mücadele gösterdiğimiz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi.



“BİN YILDIR BİRLİKTE YAŞIYORUZ” 
Hizmetlerin en büyüğünün anne rızası olduğunu belirten Vali Deniz, şöyle devam etti: “Rabbim hiçbirimizi anne şefkatinden mahrum bırakmasın. 30 yıldır hain terör örgütü çocuklarımızı analarından ayırarak, kadınlarımızın ve analarımızın yürüklerine ateş düşürdü. Bizler birlik beraberlik içerisinde hiçbir ananın yüreğinin sızlamasına izin vermeyeceğiz. Bizler bin yıldır bu topraklarda Türk’ü,  Kürt’ü, Arap’ı ve Çerkez’i ile kardeşçe yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Anadolu toprakları, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaşi’nin, Hz Mevlana’nın sevgi barış kardeşlik tohumlarının atıldığı bir coğrafyadır. Bu zenginliği hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz.” Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında kentte gönüllük esasına göre koruyucu aile olan 5 beş aileye de Vali Deniz plaket verdi. (Barış Arslan)






Editör: TE Bilişim