** HDP Mardin Milletvekili ve Batman 2. Sıra adayı Mehmet Ali Aslan, Emniyet’in müdahalesini kınadı. Aslan: “Maskeli güvenlik güçlerini bir daha halkın arasına sokmayacağız” dedi.

 

“BARIŞ KİMSENİN MALI DEĞİL”
Demokrasi Platformu’nun basın açıklamasında konuşan HDP Mardin Milletvekili ve Batman 2. Sıra adayı Mehmet Ali Aslan, Cumartesi günkü Emniyet müdahalesini kınadı. Ankara’daki patlamaya da dikkat çeken Aslan: “Ankara’da hayatını kaybeden insanlar, şehitlik mertebesini ulaşmış insanlardır. Ama halkımız şunu görsün; artık ‘barış’ kimsenin babasının malı, çiftliği değildir. İstedikleri zaman buzdolabına, fırına, topların-tankların ağzına bırakamazlar.  Bizim çocuklarımızı toprağın altına koyup, kendi çocuklarını İtalya’ya gönderemezler. Halkın güvenliği için olduğunu iddia eden güvenlik mensupları, insanlar yaralıyken, ölürken coplarla, gaz silahlarıyla saldırıyor. Düşmanca bir tutum içine giriyorlar. Bu kadar vicdansızlık olmaz” dedi.

 

“TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ”

Batman Emniyeti’nin müdahalesine de tepki gösteren Aslan, görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Aslan, şöyle devam etti: “Ölen kardeşlerimiz için yas tutarken, tepki gösterirken sizin halkımıza biber gazıyla, tazyikli suyla müdahale etmenizi şiddetle kınıyoruz. Bundan sonra sizin aleyhinizde suç duyurusunda bulunacağız.  Nasıl ki Cumhurbaşkanınızı koruyup ‘Devlet büyüklerini korumak zorundayız’ diyorsanız, bu halkın vergisiyle ödenen maaşların hakkını vermek zorundasınız. Hepimizin kıyafetlerini tazyikli suyla kullanamaz hale getirdiniz. Size tazimat davası açacağız. Cebinizden 100 lira çıksa bir daha bu halka bu saygısızlığı yapamazsınız. Ayıptır. Bu halkın ekmeğini yiyorsunuz, suyunu, çayını içiyorsunuz.  Halkın yanında olmanız gerekirken karşısında oluyorsunuz. Kanun önünde bunun hesabını vereceksiniz. Maskeli güvenlik güçlerini de bir daha halkın arasına sokmayacağız. ‘İç güvenlik’ yasası var. Maskelerle dolaşamazsınız. Kanunu çiğniyorsunuz. Bu halk düşünce, fikir, insan hak ve hürriyetleri olarak sizin 50 yıl ötenizdedir.” 

Editör: TE Bilişim