** İHD Batman Şubesi’nin 394. Eyleminde Colombiya hükümeti ile FARC arasında sağlanan barışa dikkat çekildi. İHD yöneticisi Fahrettin Asutay: “Dünyadaki birçok deneyim gibi Colombiya Hükümeti ile FARC örgütü arasında imzalanan barış antlaşması da gösteriyor ki bu işin sonu barışmaktır” dedi.

“BU İŞİN SONU BARIŞMAKTIR”
İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, 394. Eylemini hafta sonu Gülistan caddesinde kayıp yakınlarıyla birlikte taleplerini yineledi. Basın açıklamasını okuyan İHD yöneticisi Fahrettin Asutay: “Bildiğiniz gibi FARC ile Colombiya ordusu arasında yaklaşık 50 yıl süren ve 220 binden fazla insanın yaşamına mal olan savaş, geçtiğimiz günlerde taraflar arasında imzalanan barış antlaşmasıyla sona erdi. FARC komutanı Carlos Lozada bu durumu şöyle özetledi: ‘Bu korkunç gece sona erip, barış ve ışık yolu açılacak.’ Bizim de temennimiz odur ki ülkemizdeki bu korkunç gece bir an önce son bulsun. Ancak üzülerek belirtmeliyiz ki içinde bulunduğumuz atmosfer hiç de iç açıcı değildir. Nitekim geçen haftadan bugüne kadar birbirinden üzücü ve bizi derinden kaygılandıran birçok olaya tanıklık ettik” dedi.

“BİRİSİ, BARIŞI BAŞLATMALI...”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Dünyadaki bir çok deneyim gibi Colombiya Hükümeti ile FARC örgütü arasında imzalanan barış antlaşması da gösteriyor ki bu işin sonu barışmaktır. Hal böyleyken ve savaş hiç kimseye bugüne kadar kazandırmamışken bir kez daha herkesi barışa davet ediyoruz. İnsan hakları aktivistleri olarak barış tesis edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez hatırlatmak isteriz. Son söz olarak Avusturyalı yazar Stefan Zweig'in dediği gibi ‘Birisi barışı başlatmalı, tıpkı savaşı başlattığı gibi’ diyoruz.” Öte yandan 394. Eylemde 21 Ekim 1993 tarihinde çalıştığı fotoğrafçı dükkânından fotoğraf çekmek amacıyla saat 09.00’da motosikletle ayrılan ve bir daha geri dönemeyen Yılmaz Gümüş’ün hayat hikayesi okundu. 

Editör: TE Bilişim