*BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Berkin Elvan’ın olayının ardından halkın gösterdiği tepkiye, hükümetin ortantısız güç kullandığını söyledi.

 

“SİVİLLER KARŞI KARŞI GETİRİLİYOR”

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim öncesinde herkesin dikkatli olmasının gerektiğini söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu;  “Berkin Elvan’ın katledilmesi sonrasında halkın gösterdiği tepkiye, hükümetin yaklaşımı bir kez daha orantısız güç’e dönüştü. Her yerde sokaklarda işkence, gaz, joplamalar, ev ve işyerlerine kadar gaz ve fişekleri adeta sokaklar işkencehaneye dönüştürüldü. Bu gösteriler sırasında görünen o ki, sokağa çıkar ve protesto eden kişilere polisin müdahalesinin yanında bazı sivil gruplar ile polis desteğiyle bıçak, sopayla gruplara yönelik saldırı anlaşılıyor. Bu sırada sivil kişiler karşı karşıya getiriliyor. Silahla gençler bir birini öldürme noktasına geliyor. Bu olaylarda en son İstanbul’da bir gencin daha yaşamını yitirmesi, son derece trajik ve acıdır. Kirli oyunların provakasyonunun ortaya çıkardığı bir acıdır.”


“PROTESTO, DEMOKRATİK BİR HAKTIR”

Demirtaş şunları söyledi; “Gençler bu konuda çok dikkat olmalı, sokağa çıkan insanlar protesto hakkını kullanır. Protesto etmek demokratik bir haktır. Hükümeti protesto ederken, polis müdahale ederken veya engellerken, esas alması gereken uluslararası kural ve kanunlar var. Şiddet içermeyen gösterilere şiddet kullanarak müdahale edilemez. Gösteri yapan kişilere de başka gruplar müdahale edemez, iç çatışmaya kadar götürür. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Provakasyonlara dikkat etmek gerekir. İnşallah bu acılar bir daha tekrarlanmaz.”

Editör: TE Bilişim