** Batman’da 30 Mart seçiminin iddialı partilerinden Barış ve Demokrasi Partisi’nin merkez seçim lokalinde katılımlara bir yenisi daha eklendi. Beşiri yöresindeki bazı Ezidiler, BDP’ye destek verdi…

EZİDİLERDEN DESTEK

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman merkez seçim lokali, seçime beş gün kala katılımlarla daha da renklendi. Beşiri yöresindeki bazı Ezidiler de BDP Eşbaşkan adayları Sabri Özdemir ile Gülistan Akel’e destek kararı verdi. İstanbul’daki bazı Batmanlılar da 30 Mart seçiminde oy kullanmak için kente geldi. Beşiri-Uğurca köy muhtarı Yusuf Tağay ile kardeşi Mustafa Tağay, BDP adaylarına destek için seçim lokaline ziyarette bulunduklarını söylediler.

SEYDA PERİNÇEK GELİYOR

Turgut Özal bulvarı Öğretmenevi karşısındaki BDP Merkez seçim lokali, akşamları seçmenlere müzik ziyafeti sunarken, konserlerin finalini sanatçı Seyda Perinçek yapacak. Perşembe akşamı 19.00’da başlayacak konserde BKM sanatçılarıyla birlikte sahne alacak Perinçek için BDP’liler kolları sıvadı. Seçmenlere moral vermek amacıyla sanatçı Seyda Perinçek’in ilk kez Batman’a geleceğini belirten BDP’liler, “Konserlerin finalini Perinçek’le tamamlayacağız” dediler.

Editör: TE Bilişim