** KOSGEB Batman İl Müdürlüğü, 2015’te 180 yeni girişimciye hibe ve faizsiz kredi desteğinde bulundu. Her ay yaklaşık 15 yeni girişimciye destek verdiklerini belirten KOSGEB Batman Müdürü Evren Arıkan: “Başvuruda bulunan her girişimciye destek sunuyoruz” dedi.

GEÇEN YIL 3 MİLYON 250 BİN TL DESTEK
Batman KOSGEB İl Müdürlüğü, 2015’te 180 girişimciye destek sundu. Batman Çağdaş yöneticileri Nedim Arslan ve Barış Arslan’ın ziyaret ettiği KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan, çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Geçen yıl 180 girişimciye 2 Milyon 250 Bin TL hibe desteği, 1 Milyon TL de faizsiz kredi sağladıklarını ifade eden Arıkan: “180 girişimcinin 80’ini kadınlar oluşturdu. Müdürlüğümüze başvuran her girişimciye destek sunma çabasındayız. Son düzenlemelerde hibe desteği 50 bin TL’ye, faizsiz kredi imkanı ise 100 bin TL’ye çıktı. Batman’da her ay 15 yeni girişimciye olanaklar sağlanıyor” dedi.



KOBİ’LERE DESTEK GELİYOR
Mevcut KOBİ’lere destek için Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde anket çalışmasının yapıldığına da dikkat çeken İl Müdürü Arıkan: “KOBİ’lerin faizsiz kredi için yoğun bir talebi var. KOSGEB’in bölge illerinde anket çalışması var. Yakın zamanda işletmelere yeniden faizsiz kredi olanağı bekliyoruz” diye konuştu. Batman’da hibe ve faizsiz krediden faydalanan işletmelerin ayakta durduğuna da işaret eden Arıkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Son 4 yılda desteklenen 500 civarındaki işletmelerin sadece 20’si faaliyetlerine son vermiş durumda. Kentteki girişimciler, genelde işletmelerini ayakta tutuyor ya da daha ileri boyutlara taşıyabiliyor.”

Editör: TE Bilişim