**Toprak Mahsulleri Batman Ofisi, buğday ağırlıklı alım için hazırlıklarını tamamladı. TMO Batman Şube Müdürü Abdurrahman Güneş, randevu sistemiyle alım yapacaklarını belirterek: “Ekmeklik buğdayın tonu 1050, makarnalık buğday ise 1100 liradan işlem görecek” dedi.

TMO’DA HAZIRLIKLAR TAMAM
Batman ovasında sararan ürün, hasat için gün sayarken TMO da alım için hazırlıklarını tamamladı. Randevulu sistemle alımlara yakın sürede başlayacaklarını belirten TMO Batman Şube Müdürü Abdurrahman Güneş: “Bayram arifesi veya sonrasında buğday hasadına başlanılacak. Şimdiden depolarımız alım için hazır. Mercimek piyasasına müşteri olduğu için daha çok alımlar tüccara yapılıyor. Bu nedenle buğday ağırlıklı alım gerçekleştiriyoruz. Üç noktada eksperler gözetiminde alımlara başlayacağız. Ürün gelir gelmez stoklarımızı üreticiye açacağız” diye konuştu.

“ÇİFTÇİ 10 GÜN İÇİNDE PARASINI ALACAK”
Ekmeklik buğday tonunun 1050, makarnalık buğday tonunun da 1100 liradan işlem göreceğini belirten Şube Müdürü Güneş, şöyle devam etti: “Batman’ın yeni sıra komşu ilçeler Silvan ve Kurtalan’daki çiftçilerin de ürünlerini alacağız. Hedefimiz bu yıl Batman ovasında 70 bin ton buğday alımını gerçekleştirmektir. Ürününü teslim eden çiftçiye 10 gün süre içinde parası hesabına yatırılacak. Alımların iki ay sürmesini tahmin ediyoruz. Ayrıca bu yıl buğdayı toprak altında stoklamayacağız. Yağışların halen bölgede etkili olması nedeniyle bu yıl hasada biraz da geç başlanmış olacak.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim