** Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti il teşkilatının kongresinde çözüm sürecine dikkat çekti. Davutoğlu: “Ben 77 Milyonu temsilen söylüyorum. Hakkari ne kadar Kürtse o kadar Türktür. Edirne ne kadar Türkse o kadar Kürttür” dedi.

** Yıllar önce gördüğü Hasankeyf’e hayran olduğunu da belirten Davutoğlu: “Yıllar önce gördüğü Hasankeyf’e aşık oldum. Çok etkilendiğim Hasankeyf’in kültür dokusunu bozmadan yeni yerine taşıyacağız” diye konuştu.

HDP’YE YÜKLENDİ
Beraberinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan vekili Ahmet Aydın ve Ak Parti teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile bazı milletvekilleriyle Başbakan Ahmet Davutoğlu iki saat rötarla Batman Ak Parti il kongresine katıldı. İl Başkanlığına veda eden Murat Güneştekin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuşmasının ardından Davutoğlu, kürsüye çıktı. 6-7 Ekim olaylarına işaret eden Davutoğlu: “6-7 Ekim’de birden bu çeteler değişik şekillerde
 sahneye çıktılar ve çözüm sürecine darbe vurabilmek için Kobani'deki kardeşlerimizin acısını bahane ettiler. Kobani'den gelen Kürt kardeşlerimize ne muamele yapmışsak Halep'ten gelen Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimize aynı şekilde kucağımızı açtık. Onlar ne yaptılar? 6-7 Ekim'de HDP'nin başlattığı bir provokasyonla halkı sokağa döktüler. Batmanlı kardeşlerimiz neredeyse üç gün evlerinin dışına çıkamaz hale geldiler. Yaktılar, yıktılar” dedi.




AYIRIMA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Kamu düzeninin herkese lazım olduğunu savunan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de birileri aynen Suriye ve Irak'ta olduğu gibi bu şehir Kürtlerin şehri, şu şehir Türklerin şehri yapmak istiyor olabilir. Ben 77 milyonu temsilen söylüyorum; Hakkari ne kadar Kürtse o kadar Türk’tür. Edirne ne kadar Türkse o kadar Kürt’tür. Bu baş bu gövdedeyken bu yürek bu bedendeyken Allah şahittir ki bir gün dahi Kürt-Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Alevi-Sünni ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Suriye'de Halep'in halini gördükten sonra Irak'ta o güzelim Kerkük'ün halini gördükten sonra dışarıdaki emperyalistler, iş birlikçileri, içerideki uşakları ne kadar çaba sarf ederlerse etsinler Diyarbakır'da, Batman'da, Şırnak'ta ve altını çizerek söylüyorum Cizre’de ve bütün Türkiye'de özgürlük ve güvenlik hakim olacak.” Kürt sanatçı Rojin’in şarkılarının da seslendirildiği kongrede Başbakan Davutoğlu kalabalığa ‘Hebuna we hebûna meye’ diye seslendi. 

HASANKEYF’İN DOKUSU KORUNACAK”

İl kongresine yaklaşık 1.5 saat süreyle seslenen Başbakan Davutoğlu, Petrolspor kaşkolunu boynundan çıkarmadı. Yıllar önce bölge gezisinde gördüğü Hasankeyf’e aşık olduğunu ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti: “2013’e yönelik önemli projelerimiz var. Silvan barajı ve Ilısu barajları yapılacak. Ancak Ilısu yapılırken Hasankeyf’in varlığı da sürecek. Tarihi kimliği ile Hasankeyf’i yeni mekanına taşıyacağız.”

ARAŞTIRMA HASTANESİ SÖZÜ
Havalimanı güzergahında karşılaştığı halkın kendisinden istediği talepler arasında Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu: “Batman hem sağlığın hem de sanayinin kenti olacak. Batman’a kapalı spor salonu ve 15 bin kişilik stat da kazandıracağız. İkinci organize sanayi bölgesini de Batman’a kazandıracağız. Batman’dan büyük ihracat bekliyoruz. Gaziantep’in yakaladığı başarıyı Batman da yakalayacaktır” diye konuştu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘5-10 yıl önce olsaydı buradan çıkarken Kürtçe konuşmamdan ötürü yakalanacaktım’ sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu da “Şimdi TRT Kürdi var, vatan bölünmedi” dedi. Akşam saatlerinde ise Valiliği ziyaret eden Davutoğlu, Vali Azmi Çelik’ten brifing aldı. Daha sonra Davutoğlu, Milletvekili Ziver Özdemir’in kızının Beyaz Şato’daki düğününe katıldıktan sonra geç saatlerde kentten ayrıldı. 

Editör: TE Bilişim