** Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman 2. Olağanüstü kongresinde Eşbaşkanlar değişti. HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç görevinden istifa edip, Nurten Üzümcü ile birlikte DBP’nin yeni il eşbaşkanı oldu.

KONGREYE KATILIM
Batman Demokratik Bölgeler Partisi il örgütü, yeniden yapılandı. 2. Olağanüstü kongrede HDP’nin eski İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç ve Nurten Üzümcü, DBP’nin yeni il eşbaşkanları oldu. Roza düğün salonundaki kongreye HDP Milletvekilleri Saadet Becerikli, eski milletvekili Demir Çelik, görevden uzaklaştırılan Batman, Beşiri, Balpınar, Gercüş Belediye Eşbaşkanları ile il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı. Bazı STK temsilcilerinin de izledikleri kongrenin divan başkanlılğını İl Genel Meclisi Eşbaşkanı Salih Altun, katiplikleri ise Belediye Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar ve Sultan Azboy yaptı. Partililer, kongre salonuna sığmadı.



DEMİR ÇELİK: “BİZ DE İNSANIZ”
Muş eski milletvekili ve MYK üyesi Demir Çelik, kongrede yaptığı konuşmada son süreci değerlendirdi. Demir Çelik, şöyle konuştu: “Biz de insanız. Özgürlükten yanayız. Bugüne sahip çıkmalıyız. Dilimizi ve rengimizi sahiplenmeliyiz. Zor ve zahmetli bir süreçteyiz. Çözüm sürecini rafa kaldıranları ve diretenleri iyi tanımak gerekiyor. Gün, dayanışma günüdür. Ortak mücadele ile zifri karanlıktan aydınlık dolu günlere çıkacağız.” Daha sonra telekonferansla partililere seslenen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre’de yaşanan olaylar nedeniyle Batman il kongresine katılamamanın burukluğunu yaşadığını söyledi.

CANDEMİR: “PARTİNİN NEFERİYİM”
Kongre salonuna ‘Özgür toplum, örgütlü toplumla mümkündür’, ‘Demokratik kurtuluş ile özgür ortamı inşa edelim’ yazılı pankartların yanı sıra Saidi Nursi, Seyid Rıza, Melle Abdulah Begik, Şeyh Said, Mazlum Doğan, Masum Korkmaz ve Abdullah Öcalan’ın da fotoğraflarının asıldığı kongreye 1.5 yıl süreyle görev yaptığı DBP İl Eşbaşkanlığına veda ettiğini söyleyen Mehmet Candemir: “Bölge adeta yangın çemberi gibi. Bu zorlu süreçte üzerimize düşeni yaptık. Bugüne kadar bize destek veren barış anneleri başta olmak üzere STK’lara teşekkür ediyorum. Mücadelenin her alanında varız” dedi.



BECERİKLİ: “BURUK BİR KONGRE YAŞIYORUZ”
Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle buruk bir kongre yaşadıklarını ifade eden HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli: “2013 Nevrozunda Öcalan’ın mektubuyla herkes umuda yolculuğa çıkmıştı. Ama birileri savaşta diretti. Türkiye halklarının Kürt halkıyla da birleşeceğine inanıyorum. Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki günlerde Diyarbakır ve Van’da ekonomi master planını anlatacak. Yerel yönetim HDP’de, peki kimlerle konuşacak” diye konuştu. Bu arada HDP’den DBP İl Eşbaşkanlığı görevine getirilen Abdulbari Karaağaç ise : “Bizim için parti problem değil. Ne görev verilirse üstlenirse. Yeni yönetim kurulumuzda hem eski arkadaşlarımız hem de yeni isimlerden oluşan 35 kişilik bir yönetim var” dedi.

Editör: TE Bilişim