2 KADIN 2 ERKEK ADAY

7 Haziran Genel seçimleri için Batman’da toplam 30 milletvekili aday adayının başvuruda bulunduğu Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman’ın dört milletvekili listesinde 2 erkek, 2 kadın aday gösterecek. Adaylığına kesin gözüyle bakılan Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Feleknaz Uca’nın yanı sıra Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın adı da Batman için geçiyor.

 

SIRALAMA DİKKAT ÇEKİCİ

Batman milletvekilliği aday adaylığına başvurular önceki gün sona ererken, adaylıkta sıralama da dikkat çekici. 1. ve 3. sırada kadın adaylara, 2. ve 4. sıra için de erkeklere yer verilmesi beklenen HDP, önümüzdeki hafta içinde adayların tespiti için bir dizi çalışma başlatacak. Bazı STK’ların görüşlerinin de alınacağı aday listelerinin en geç 7 Nisan’da açıklanacağı gelen haberler arasında.

 

İŞTE ADAY ADAYLAR…

“Kadir Tunç, M. Raci Bilici, Sevgi Acet, Mahmut Aslan, Nezahat Çetin, Abdurrahman Seven, M. Nuran Turan, Hüseyin Kalkan, Nejdet Atalay, Mahmut Çiftçi, Cihat Eripek, Osman Ergin, Hamza Ayiş, İsmail Acar, Hadi Bağadır, İbrahim Kaytar, Sabahattin Yaşar, Hasan Yağız, Nurettin Sönmez, Önder Kangül, Mehmet Demir, Ayşe Acar, Feleknas Uca, Mustafa Yeşil, Nazlıcan Konaç, Ramazan Şeker, Murat Tekin, Mehmet Gönül ve M. Battal Bavli.”

 

Editör: TE Bilişim