**İşverenlerle ‘işbirliği’ projesi kapsamında 2000 işsiz gence istihdam alanı açtıklarını belirten İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz; “30 Milyon TL’lik proje 12 ay sürecek. 35 yaşından gün almamış işsizler çalışabilecek” dedi.

İŞ-KUR’DAN BİR PROJE DAHA

Geçen yıl 5000’e yakın işsize istihdam alanı yaratan İş-Kur Batman İl Müdürlüğü şimdi de 2000 işsiz gence iş imkanı sağlıyor. İşverenlerle işbirliği çerçevesinde uygulamaya geçirdikleri “Haydi gençler iş başına” projesi kapsamında 2000 işsiz gence daha iş imkanı sağlayacaklarını ifade eden İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, “İşsizlere yönelik projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. 35 yaşından gün almamış gençler mesleklerine göre iş yerlerinde çalışma imkanı bulacak” diye konuştu.

“ÇALIŞMA SÜRELERİ 12 AY”

Eviz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önce 6 ay süreyle çalışanlar bu kez genişletilmiş proje kapsamında 12 ay çalışma imkânı bulacaklar. ‘Haydi, gençler iş başına’ projesinden yararlanacak gençler arasında üniversiteli ve liseli öğrencilerde olacak. 30 Milyon TL’lik proje kapsamını daha da geniş tutmak istiyoruz. Gençlerimizin meslekleri doğrultusunda mutlaka bu projeden yararlanmalarını arzu ediyoruz. Geçen yıl 1000 kişiyle başladığımız bu projeden bu yıl 2000 kişi yararlanacak.”

Editör: TE Bilişim