**Siirt’in Pervari ilçesinde uyuduğu sırada av tüfeğinden çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan Batman Bölge Devlet Hastanesinde ameliyata alınan 10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar, yeniden yürümenin sevincini yaşadı. Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Fırat Acar’a teşekkür eden küçük Rasim’in babası Kasım Dündar; “Bacağından yaralanan çocuğuma Op. Dr. Fırat Acar tarafından başarılı bir müdahalede bulunuldu. Sol bacağından ağır yaralanan oğlumun bacağı kesilmekten kurtarıldı. Başta doktor ile emeği geçen ameliyat ekibine teşekkür ediyorum” dedi.



AMELİYAT 10 SAAT SÜRDÜ
Yaklaşık 3 ay önce af tüfeğiyle sol bacağından yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar’ın 10 saat süren başarılı ameliyatla ayağa kalkacak duruma geldiğini ifade eden Op. Dr. Fırat Acar; “Rasim’in diğer bacağının baldır kemiğinden alınan kemik, kas ve cilt dokusuyla yaralı bacağa gerekli operasyon yapıldı. Dokular damar yapıları korunarak yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatla mikrocerrahi yöntemlerle transfer edildi. Bacağını kaybetme ihtimali olan hasta operasyon sonrasında yürüyebilme noktasına geldi” dedi. Plastik cerrahinin üst düzey ameliyatlarından olan serbest flep denilen doku nakillerinin Batman Bölge Devlet Hastanesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirten Dr.Acar bölgedeki birçok hastaya hizmet verdiklerini de söyledi.




“PLASTİK CERRAHI OLACAĞIM”
Ameliyatın ardından hastane koridorunda yürüyen Rasim Dündar; “Yara aldığımda çok korkmuştum. İyi ki Batman Bölge Devlet Hastanesine geldim. Doktor, hayatımı kurtardı. Müdahale edilmeseydi, bacağım kesilecekti. Okuyup doktor olacağım. Ben  de Plastik Cerrahı doktoru olmak istiyorum. Tekrar okula kavuşacağım diye seviniyorum” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim