Moderatörlüğünü gazeteci İsmail Küçükkaya’nın yaptığı söyleşide Batmanlılar, Güneştekin’i yalnız bırakmadı. Sanatçı Güneştekin’in adını Kültür ve Sanat merkezine vermeyi bir görev bildiklerini belirten Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Güneştekin, ülkemize hep ışığın peşinde koşmuş, güneşin peşinde koşmuş, rengin peşinde koşmuş. En etkileyici en sanatsal, en evrensel ve en çağdaş bir şekilde aktarırken aynı zamanda bu ışığı bütün dünyaya da yaymış, tabi kendisi de gökteki bir yıldız gibi de parlamış” dedi.

SALON  DOLDU TAŞTI
Moderatörlüğünü FOX TV Çalar Saat Program sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya’nın yaptığı söyleşiye katılan ünlü ressam Ahmet Güneştekin, hemşerileriyle buluştu. Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki söyleşiye katılan ünlü sanatçı Güneştekin, hayalinin Batman’a dünya çapında bir müze kazandırmak olduğunu söyledi. Batman Belediye Başkanvekili  Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ile kalabalık bir izleyici topluluğunun katıldığı söyleşi, yaklaşık 2 saat sürdü. Salonda yer bulamayan izleyiciler, ayakta Güneştekin’i izledi.

“GÖKTEKİ BİR YILDIZ GİBİ”
Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, şunları kaydetti: “Bugün kendi evinde misafir ettiğimiz Ahmet Güneştekin’i değerli gazeteci dostlarımız İsmail Küçükkaya ve Akif Beki bu mutluluğumuza vesile oldu. Hepinizi mutlu görüyorum, bu beni çok sevindiriyor. Değerli Güneştekin, evinize hoş geldiniz. Işık, renk, aydınlık bunlar pozitif kavramlardır, çağdaş kavramlardır. Bizlere heyecan veren güç veren modern kavramlardır. İşte Ahmet Günüştekin de bu güzel toplantılarla bölgemize ve ülkemize hep ışığın peşinde koşmuş, güneşin peşinde koşmuş, rengin peşinde koşmuş. En etkileyici en sanatsal, en evrensel ve en çağdaş bir şekilde aktarırken, aynı zamanda bu ışığı bütün dünyaya da yaymış, tabi kendisi de gökteki bir yıldız gibi de parlamış. Bizi duygulandıran diğer bir konu da Ahmet Güneştekin bunları yaparken, çocuklarımızı da ihmal etmemiş. Beş bine yakın çocukla çalışmış, onlara sanatı sevdirmiş.”

“BORCUMU ÖDEME ZAMANI”
Sanatçı Güneştekin, Batman’da kurmayı planladığı dünya çapındaki müzeyi şöyle tarif etti; “Ortaokul yıllarına kadar sanattan haberim yoktu. Ressam, resim kavramı nedir, bilmeden resimler yapardım. Ben bu toprakları gerçek çok seviyorum. Çünkü buradan beslendim, buranın saygısından kültüründen bir şeyden beslendim. Buranın o zengin kültürü sayesinde buralara geldim. Şimdi borcumu ödeme zamanı gelmeye başladı. Tabi kendinizi güçlü hissediniz zaman vermeye başlamanız gerekiyor. Batman Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ne ismimin verilmesine destek veren STK temsilcilerine teşekkür ediyorum. Hasankeyf’in en yüksek tepesine çok önemli bir müze yapma hayalim var.  Ama öylesine bir müze değil. Dünya çapında bir müze olmasını düşünüyorum. Bunun yerini de Batman şehir merkezi değil. Hasankeyf’i tepeden gören bir yerde olması lazım, arzu ediyorum. Bunun için dünya çapındaki ve dünyanın en önemli mimarlardan biri Emre Arolat, dünyanın en iyi 10 mimardan biridir. Emre Arolat seve seve böyle bir projede yer alacağını söyledi. Yani Türkiye’de sanatın merkezi olan İstanbul’da da dahi olmayan bir proje yapmayı planlıyoruz. Tabi devletin destek olması lazım, her şeyden önce ben bir sanatçıyım, işadamı değilim ama iyi fikir verebilirim. Bu müzenin içine milyonlarca dolarlık sanat eserlerini getirmeyi garantilerim. Müze, 12 bin yıllık tarihe tanıklık etmeli. Çünkü benim sanatımın temeli bu coğrafyadır. O gelenekle müzenin uyuşmasını sağlayacağız.”

“HEYECANLANDIM”
Moderatör gazeteci İsmail Küçükkaya, söyleşiden heyecanlandığını belirterek: “Açık söyleyeyim; uzun zamandır bu kadar heyecanlanmamıştım. Bu kadar hoşuma gitmemişti. Dinlediğim konuşma, gördüğüm manzara dolayısıyla Pazartesi’nden itibaren Batman’ı Türkiye gündemine getireceğiz. Ahmet Güneştekin önce İstanbul’a geliyor, İstanbul’u fethediyor, çok zor İstanbul’un fethi ondan sonra bütün dünya tarafından tanınmış bir sanatçı oluyor. Güneştekin’i kutluyorum” dedi. Programın sonunda Başkanvekili Aksoy, konuklara plaket verdi.

Editör: TE Bilişim