**Batman barajından Şelmo petrol sahasına özel elektrik hattı için elektrik direkleri monte eden Ordu’lu işçiler, 30 metre yükseklikte adeta ecel teri döküyor.

30 METRE YÜKSEKLİKTE EKMEK

Elektrik kesintilerinden petrol üretiminin düşmesi üzerine Batman barajından özel hat için Batman barajı ile petrol sahası arasındaki mesafede 47 elektrik direğini monte işine başlayan özel bir firmanın elemanları, adeta ter döküyor. İşçilerden Hayrettin ve İmdat Yiğit ile halat işçisi Hasan Hür, ekmek parası için Ordu’dan Batman’a geldiklerini söylediler. Özel bir firmanın yapımını üstlendiği elektrik direği monte işinde çalışan işçilerden Hayrettin ve İmdat Yiğit: “ 30 metre yükseklikteki direklerin en uç kısmına çıkıyoruz. Kış ya da yaz mevsimi fark etmiyor. Ekmek mücadelesi veriyoruz. Bazen görünmez kazalarla da yaşıyoruz. Ama ekmeğimiz için her işe katlanıyoruz. Yükseklikten düşmemek için halat kullanıyoruz. İşimiz kolay değil” dediler.

ŞELMO’YA ÖZEL ENERJİ HATTI

Trans Atlantic şirketinin günde ortalama 2 bin 500 varil petrol üretimini yaptığı Şelmo petrol sahasında elektrik kesintilerinin sonlanması için Batman barajından özel enerji hattı çalışmaları hızlandırdı. Batman-Diyarbakır İl sınırı arasındaki barajdan Şelmo petrol sahası alanına kadar 47 elektrik direğinin montajına başlanıldı. Şelmo petrol sahasındaki elektrik kesintilerinin bitmesi için barajdan özel bir enerji hat çekimi çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Trans Atlantic firma yetkilileri; “Zaman zaman kesintiler yüzünden petrol kuyularında üretim düşüyor. Kesintileri sonlandıracak özel elektrik hattının tamamlanmasıyla petrol üretiminde düşüş ortadan kalkmış olacak” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim