*Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konuk olduğu memleketi Batman’da işadamları, STK temsilcileri ve muhtarlarla peş peşe toplantı gerçekleştirdi. Batman’ın gündemindeki hava mania sorununa da açıklık getiren Şimşek: “Bu sorunun çözümü için üzerime ne düşüyorsa yapacağım” dedi.

“MÜCAVİR ALANLAR GENİŞLEMELİ”
Ramazan bayramının 3’üncü gününde memleketi Batman’a konuk olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü Kristal Park’ta bir dizi toplantı düzenledi. İşadamları, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kentin gündemindeki bazı sorunların çözümü konusunda üzerine düşeni yapacağını kaydetti. Batman Ticaret Sanayi Odası ile işadamı dernek başkanlarının da katıldığı toplantıda işadamlarına seslenen Başbakan Yardımcısı Şimşek: “Batman’ın kentsel dönüşüm projesi ile yeni mücavir alanlarına ihtiyacı var. Hemşerilerim rahat olsun. Bu projelerin gerçekleşmesinde üzerime ne düşüyorsa yapacağım” diye konuştu.

“HAVA MANİA’YI ÇÖZECEĞİZ”
Bazı iş adamlarının, inşaat sektörünün önündeki engellerinden biri olan ‘hava mania’ sorununun çözümü konusunda destek istediği Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, şunları kaydetti: “İşin doğrusu, hava mania konusuna tam vakıf değilim. Elbette inşaat sektörünü ilgilendiren bu sorunun çözümü konusunda da elimden gelen gayreti göstereceğimden kimsenin endişesi olmasın. Gelişen şehirlerde kentsel projelerin de hayata geçirilmesinden yanayım. İşadamlarımızın gündeme getirdiği bu sorunu mutlaka çözeceğiz.” Başbakan Yardımcısı Şimşek, eğitim, ulaşım, hava limanları ve altyapıda da yapılan yatırımları işadamlarına anlattı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim