** Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğinde konuşan Vali Ahmet Deniz: “Kahraman şehitlerimiz her zaman önce ‘vatan’ dediler. Şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkacağız”  dedi.

İFTARDA BULUŞTULAR
Valilik öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonu ile Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna iftar yemeği verildi. TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen iftar programına Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Sabri Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İlçe Kaymakamları,  İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri yöneticileri ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı. İftar öncesi Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz masaları dolaşarak, şehit yakını ve gazilerle sohbet etti. İftardan sonra konuşan Vali Deniz: “Biz bin yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz. Birçok saldırı altında kalmış ve tehditlere maruz kalmışız. Cesaretli, yürekli ve asil milletin kahraman evlatları sayesinde bu günlere gelmişiz. Kahraman şehitlerimiz her zaman önce vatan dediler. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı ve boş kalmayacak” dedi.

“SİZLER İÇİN NE YAPSAK AZ”
Vali Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin kahraman evlatları bu oyunların hepsini boşa çıkarttılar. Bize düşen, aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmaktır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde birbirimize sarılacağız. Ülkemize yönelik saldırılara top yekün karşı duracağız. O zaman bu hainlere gerekli dersi vermiş olacağız. Rabbim sizlerden razı olsun, çünkü sizler en kıymetli varlıklarınızı, kiminiz eşini, kiminiz evladını ve kiminiz kardeşini bu kutsal vatan toprakları için feda ettiniz.  Sizler için ne yapsak azdır.” Daha sonra Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi tarafından düzenlenen 'Şehidini Sen Anlat Şiir Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Deniz, öğrencileri tebrik ederek, kendilerine başarılar diledi. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim