** Batman’daki son yatırımlar ve gündemdeki konuları değerlendiren Vali Ahmet Deniz, 500 yataklı hastane yeri değişikliğiyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Vali Deniz: “Daha büyük bir yer için arayışlarımız oldu ama mevcut yer geliştirilip, yatırım yapılacak. Hastanenin teklifi Sağlık ve Kalkınma Bakanlıklarına yapıldı. Bu konuda artık polemiğe gerek yok” dedi.

**Tıp Fakültesi taleplerine de değinen Vali Deniz: “Bu şehirde Tıp Fakültesi de olacak. Karamsarlığa gerek yok. Komşu il’e verildi diye paniğe kapılmak gereksiz. Çünkü bu şehir altyapısıyla birçok yatırıma müsait. Tıp Fakültesi için gereken mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
4 Ayda bir basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Ahmet Deniz, yeni hastane yatırımından Tıp Fakültesi taleplerine, eğitim yatırımlarından köy yollarına, OSB’den, havalimanı seferlerine dek birçok gelişmeyi değerlendirdi. Vali Deniz, Mado’da düzenlediği toplantıda önceliklerinin eğitim olduğunu söyledi. Bin yeni dersliğin programa alındığını ifade eden Vali Deniz: “2019’da tekli eğitime geçeceğiz. 480 Dersliğin yapımı sürüyor. 600 Yeni dersliğin yapımı da Haziran’da programa alınacak. Her şeyin başı eğitim diyoruz. TUBİTAK’a 745 projeyle en fazla proje sunan Türkiye’nin 4. iliyiz. Eğitimde anahtarımız öğretmenlerdir. Z kütüphaneler açıyoruz. Eğitimde en iyi illerden biri olacağız” dedi.

“ARAYIŞIMIZ OLDU AMA YER DEĞİŞMEYECEK”
200’den 500 yatak kapasitesine çıkarılan yeni hastaneyle ilgili son gelişmeleri de basın mensuplarına açıklayan Vali Deniz, şöyle konuştu: “Açık söylüyorum; bu hastane için hiçbir siyasetçinin ve bürokratın bir önerisi olmadı. ‘Burası olsun, orası olmasın’ denilmedi. Tamamen Vali olarak ben ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün teknik çalışmasıyla ileriye dönük daha geniş bir yer olabilir mi diye bir arayışımız oldu. Çünkü Sağlık Bakanlığının 100 dönüme yakın yer talebi oldu. Bu çalışmayı da sessiz yapalım dedik ama birçok spekülasyon oldu. Kimsenin hatır ve gönlü için bu çalışma yapılmıyor. Hastane arazisine daha önce tespit edilen yerde 20-30 dönüm ekleyerek, Sağlık ve Kalkınma Bakanlığına sunduk.”

“TIP FAKÜLTESİ DE OLACAK”
Komşu il Siirt’e verilen Tıp Fakültesi konusunu da değerlendiren Vali Deniz: “Elbette hızla gelişen bu şehirde de Tıp Fakültesi olacak. Kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok. Oraya verildi, buraya verilmeyecek bir durumda söz konusu değil. Önemli olan bu fakültenin altyapısını oluşturmak. Her yıl Batman’da 10 bin nüfus artışı oluyor. Bazen okullar için yer bulmakta güçlük çekiyoruz. Yeni hastanemiz yapıldığında burası aynı zamanda Tıp Fakültesi’nin de altyapısını oluşturacak. Gercüş ve Sason ilçelerimize yeni hastaneler yapılıyor. Beşiri’deki hastane hizmette. Hasankeyf hastanesi de yakında açılacak. Tıp Fakültesi konusunda da bazı çalışmalar yapılıyor” dedi.

“KÖYLER YAŞANILIR HALE GELDİ”
Batman’ın köylerinde geçen yıl 260 kilometrelik sıcak asfalt seriminin de yapıldığını işaret eden Vali Deniz, şunları kaydetti: “Bu yıl köylere hizmet ödeneği 26 Milyon liraya çıktı. 30 Yıldır kamudayım. Birçok bölgeyi gördüm. İddia ediyorum; köylerimizin yolları ilk 10 vilayet içinde. Sadece Sason’da bir grup köy yolu dışında asfaltsız köy yolu yok. Köylerimiz yaşanabilir hale geldi. Kırsaldaki projelere de büyük önem veriyoruz. Köylerde şimdi ikinci kat asfalt serimine başlıyoruz.”

OSB KAMULAŞTIRMASINA 30 MİLYON TL
Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 2000 dönümlük ek arazilerin kamulaştırmasının da tamamlandığına dikkat çeken Vali Ahmet Deniz: “Organize Sanayi Bölgemizde 3700 insanımız çalışıyor. Ek arazilerin de kamulaştırması tamamlandı. Arazi sahiplerine 30 Milyon TL ödeme yapıldı. Geçen hafta 12 yatırımcıya yer tahsisi yapıldı. Bu yatırımlarla OSB’deki istihdam sayısı da 5 bini bulur. Tabi yeni araziler hariç. Ek arazilere yeni yatırımlarla OSB’de istihdam 10-15 bini bulacak” diye konuştu.

TEKSTİL BÖLÜMLERİ AÇILACAK
Organize Sanayi Bölgesi’nde marka olan tekstil firmalara öncelik verildiğini de kaydeden Vali Deniz: “Her şeyden önce OSB’de farklı alanlarda yatırım yapmak isteyen yatırımcılar var. Biz tekstil merkezi kenti olmaya adayız. Batman Üniversitesi bünyesinde Tekstil Meslek Yüksek Okulu ya da Moda tasarım bölümünün açılması gerekiyor. İstanbul’da trikotajda çalışanların büyük bölümünü Batmanlılar oluşturuyor. Batman 6 teşvik bölgesinde olduğu için bu şehirde yatırım yapmanın avantajları var. Ayrıca havalimanı ulaşımında da iyi noktaya geliyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir seferlerimizin doluluk oranı yüksek. Antalya seferleri için de görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Sosyal Market’in desteklerine de dikkat çeken Vali Deniz, 20 bin kişiye ulaştıklarını belirterek, tüm bağışçılara teşekkür etti.

YENİ DUBLE YOL PROJELERİ
Batman köprüsüne kadar olan şehir girişindeki 7 kilometrelik yolun duble yol projesi kapsamında yeniden ele alınacağını da sözlerine ekleyen Vali Deniz: “Beşiri’den Kurtalan’a kadar duble yol projesi de Karayolları tarafından yatırım programına alındı. Yakın bir sürede bu yolun ihalesi yapılacak. Batman-Mardin yolu için de girişimler sürüyor. Ayrıca 4. Etap vizyon kapsamında da Ahmet Arif bulvarı da masaya yatırıldı. Bu konuda TEİAŞ’la ilgili görüşmeler sürüyor. DİKA ile birlikte 3 Milyon TL’nin harcamanın yapıldığı Beşiri Kira dağındaki mesire alanı da vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Yine Malabadi yakınındaki Tabiat Parkı da Batman’a kazandırılacak.”  (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim