**Hastane yatırımının yapılacağı araziyle ilgili tereddüdün olmadığına dikkat çeken Vali Şahin: “Hastane yatırımını yeni şehir stadyumunun karşısındaki alanda inşa edeceğiz. Yer konusunda bir tereddüt yok. AFAD’a ayrılan araziyi de hastane alanına ekledik. Arazi alanı 113 dönüme çıktı” dedi.

“ÖZENLİ VE KIYMETLİ BİR MESLEK”
Batman Valisi Hulusi Şahin, STK, Dernek ve Oda temsilcilerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Şahin, kentin ilk gazeteciler cemiyeti konumundaki Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’ni ziyaret etti. Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Arslan ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Vali Hulusi Şahin, gazetecilerin kentin gündemindeki sorularına yanıt verdi. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Süleyman Genç’in de eşlik ettiği Vali Şahin, Batman’ın güçlü bir yerel medyasının bulunduğuna dikkat çekerek: “Batman basınını takip ediyorum. Gazetecilik, sorumluluğu yüksek bir meslek. Özenli ve kıymetli bir meslek. Yapıcı eleştiriler bizim için de yol gösterici oluyor” dedi.

“HASTANE YERİNDE TEREDDÜTÜMÜZ YOK”
Uzun süredir kentin gündeminde yer alan 400 yataklı hastane yatırımıyla ilgili sorulara da yanıt veren Vali Şahin: “Önceden belirlenen arazinin yeriyle ilgili bir sorun yok. Yeni stadyum karşısındaki alanda hastanemiz yapılacak. Daha önce hastane için 87 dönümlük alan ayrılmıştı, AFAD binası için ayrılan alanı da hastane arazisine ekledik. Yatırım alanını 113 dönüme çıkardık. O bölge şehrin kalbi olacak. Yatırımın gerçekleşmesi için şahsımın dışında Milletvekilimizin de ciddi gayretleri var. İhale sürecinin 2019 içinde tamamlamayı hedefliyoruz ama yetişmese dahi 2020’de bu önemli yatırımla ilgili sürecin hızlandırılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

“BATMAN-MARDİN YOLU ÇOK ÖNEMLİ”
Kente ivme kazandıracak yatırım ve çalışmaların öncelikleri arasında yer olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Şahin, Batman-Mardin-Savur yolunun tamamlanmasıyla kentin sanayi, üniversite ve turizm açısından sınıf atlayacağını kaydetti. Vali Şahin şöyle devam etti: “Batman-Mardin karayolunun tamamlanmasıyla yaklaşık 2 saatlik yol 50-60 dakikaya düşecek. Ayrıca üniversitemiz de çıkmaz sokaktan kurtulacak. Batman, Mardin destinasyonunda bir şehir. Bu yol tamamlandığında turizm açısından da şehrimiz ivme kazanacak. Bilindiği gibi 2. OSB’yi de o bölgeye kurmayı planlıyoruz. Bu anlamda da bu güzergah bir sanayi yolu alacak. Yolun tamamlanması için komşu il’in vatandaşları da bizim kadar istekli.” Öte yandan BGC bahçesini gezerek tam puan veren Vali Şahin, yapılacak etkinliklere katılmaktan keyif duyacağını belirtti. BGC Başkanı Arslan, ziyaretinden ötürü Vali Şahin’e teşekkür etti. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim