200 DOKTOR VAR AMA...
Nüfusun 3 katı hasta bakan Batman Bölge Devlet Hastanesi’ndeki her branştaki 200 doktoru rekora koşuyor. Acil servislerde her saatte kuyrukların olduğu hastane geçen yıl 1 Milyon 700 bin hastayla bir rekora imza attı. Hekim sayısının yeterli olduğu hastane uzmanları, başarılı ameliyatlarla adından söz ettiriyor. Diyarbakır hariç bölgedeki birçok il ile Kuzey Irak'taki hastalar, Batman'ı ‘Sağlık Üssü’ olarak görüyor.

ÖZEL HASTANELERDE FİYATLAR ARTTI
Batman’daki özel hastanelerde ise son aylarda muayene ve tetkik masrafları üçe katlandı. Özel hastanelerdeki fiyat artışı da Bölge Devlet Hastanesi’ndeki hasta yoğunluğunu daha da arttırdı. Bazı vatandaşlar özel hastanelerdeki artan fiyatlara dikkat çekerek: “Bazı özel hastanelerde muayene ücretleri 50 ila 120 lira arasında değişiyor. Tetkik sonuçlarında ise geçen yıla oranla üç kat artış var. Hal böyle olunca vatandaş yoğunluğa rağmen Devlet hastanesini tercih ediyor” diyorlar.

SİİRT, BATMAN’DAKİ BAŞARILI
DOKTORLARA TALİPLİ
Komşu il Siirt’te henüz kuruluş aşamasındaki Tıp Fakültesi, Batman’daki başarılı bazı uzmanlara göz dikti. Batman'ın yanı sıra diğer illerdeki uzmanları da bünyesine aldırmaya çalışan komşu ildeki gelişmelere dikkat çeken Batmanlı bazı vatandaşlar: “Batman'da 4 yıldır temeli atılacağı söylenen 500 yatak kapasiteli hastanenin ne zaman yapılacağı bilinmiyor ama henüz kuruluş aşamasındaki Siirt Tıp, daha bir yılını doldurmadan alanlarında uzman olan doktorlarımızı almak istiyor. Biz ise bir an önce 500 yataklı yeni hastanenin temelinin atılmasını bekliyoruz” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim