**1972 Yılından beri eski yerleşim birimindeki hizmet binasından geçen hafta yeni yerleşim birimine taşınan Hasankeyf Belediyesi, iki yerleşim birimine de hizmet veriyor. Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yeni makamında Selçuklu ve Eyyubilerin motiflerini yaşatıyor.

EN SON TAŞINAN KURUMDU
Hasankeyfliler, yeni yerleşim biriminin yüzde 70’inin tamamlanmasıyla artık gün sayıyor. 100 Yıllık çarşıdaki esnafın ‘tahliye’ kararıyla karşı karşıya kaldığını belirten Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “710 Konutun sahibi belli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1-2 ay içinde müstakil evlerin dağıtımını yapacak. Eski çarşıdaki 100 esnaf tahliye tebligatını aldı. Bu esnaflarımız için önlem alınmalıydı. İnsanların ekonomik kaybının karşılanması lazım. En son taşınan kurum olduk” dedi. Başkan Kusen, Midyat taşlarına işlenen Hasankeyf sembolünün yer aldığı motifleri de makamına yansıttı.

57 MEZAR TAŞINDI
Hasankeyf’te taşınacak eserler arasında yer alan İmam Abdullah Zaviyesi’nin etrafındaki 57 mezarın yeni yerleşim birimindeki mezarlığa taşındığını da kaydeden Başkan Kusen, şöyle devam etti: “Zaviye etrafında taşınacak daha çok mezar var ama ilk etapta türbenin taşınacağı yol güzergahındaki mezarlar kaldırıldı. Hasankeyf’te daha önce iki mahallemiz vardı. Yeni yerleşim biriminde çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı. Ayrıca yeni Hasankeyf’te Raman, Dicle, Eyyubi ve Kültür mahallelerini kurduk. Kaledeki Küçük Saray ve Büyük Saray’da daha sonra restorasyon çalışmaları yapılacak.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim