Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün Zeynel Bey türbesinin yeni alanında verdiği iftar programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tarihi ilçeyi Türkiye’nin hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacaklarını belirterek: “Kendim ilçeme bu kadar önem vermedim. Bende bir Hasankeyf gönüllüsüyüm. Hasankeyf’i çiçek gibi yapacağız” dedi.
 

“HASANKEYF’E ÖZEN GÖSTERİYORUZ”
Zeynel Bey Türbesi yeni alanında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün iftar programında  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vali Ahmet Deniz, Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Ak Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar, Batman Belediye Başkanvekili Şevket Ertuğ Aksoy, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Baygüven, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve çok sayıda davetli katıldı. İftar sonrası konuşan Orman ve İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf'i Avrupa'nın en güzel ilçesi yapacaklarını belirterek, "Hemşehrilerim diyeceğim, çünkü bende bir Hasankeyf gönüllüsüyüm. Hayatımda en çok çalıştığım yerlerden birisi de burasıdır. Yani kendim ilçeme bu kadar önem vermedim, Söz verdim. Hasankeyf’i Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın en muhteşem ilçesi yapacağız diye söz verdim. TOKİ başkanını aradım dedim ki, bu inşaatlar bitince ben kontrol edeceğim. Ben de iyi bir kontrol mühendisiyim, dolayısıyla bu derece özen gösteriyoruz. Hasankeyf’i çiçek gibi yapacağız” dedi.

“HASANKEYF HASTANESİ MUHTEŞEM OLACAK”

Hasankeyf’te yapımı tamamlanan 25 yatak kapasiteli Devlet hastanesine değinen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı aradım, İlçe hastanesi binası tamam. Kadro veremiyorsunuz ama Hasankeyf'e özel bir uygulama gerekir. Bu hastane Batman'a da hizmet verecek dedim. Bakan Akdağ 'projeleri bana getir' dedi. Zaten projeyi görünce karar verecektir. Bizzat bu konuyu takip edeceğiz. İnşallah Hasankeyf’te muhteşem bir hastane olacak. Ben de ne gerekirse yapacağım. Gerekirse Sağlık Bakanımız bir baraj isterse Erzurum'a da belki bir baraj yaparız. Hasankeyf'le ilgili çalışmalar çok hızlı gidiyor.”

“DAĞLARI YEŞİLLENDİRECEĞİZ”

Hasankeyf’te yapımı süren konutların mükemmel olacağını belirten Bakan Eroğlu, “Meteoroloji Genel Müdürü, Orman Genel Müdürü Hasankeyf’te. Bugün bakanlığın kapısını kapattık, hepimiz bakanlık olarak yatırımcı birimler, genel müdürler, bölge müdürleri ve şube müdürleri hepimiz buradayız. Bu dağları yemyeşil yapacağız. Ben de esnaf çocuğu olarak Hasankeyflilere dükkan yaptık. Hatta o kadar özendim ki, İstanbul Mısır Çarşısı gibi projenin kendisini dahi kendim çizdim. Çünkü özenelim, burası rastgele bir yer değil. Tarihi eserleri taşıyacağız, sözü verdik. Yabancılar 'taşıyamazsınız' dediler. Ben de ‘taşıyacağız, göreceksiniz’ dedim. En iyi teknolojiyle gördüğünüz gibi burada Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf'in simgesidir. Diğer eserleri de taşıyacağız" diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim