**Ilısu barajı altında kalacak Hasankeyf’in baraj sonrası turizm faaliyetleri için bugün kentte çalıştay düzenlenecek. Program öncesi konuklar, tarihi mekanı gezdi.

 

“PROJELER ÜRETİLECEK”

GAP Entegre Kırsal Kalkınma Programında yer alan Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf için bugün kentte ‘Kırsal turizm çalıştayı’ düzenleniyor. Alternatif turizm projeleri çalıştayına katılacak uzmanlar, dün yeni ve eski Hasankeyf’i gezdi. Konuklar, Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca’yı da ziyaret etti. Programın önemine dikkat çeken Kaymakam Ayca: “GAP Kırsal Kalkınma programına Hasankeyf ile birlikte 10 ilçe daha ilave edildi. 5 Yıllık kalkınma programıyla turizm ve tarım temalı projeler uygulanacak” dedi.

ÇALIŞTAY BUGÜN

Baraj sonrası Hasankeyf’te alternatif turizm projeleri için 5 yıllık planın hazırlanacağını da belirten Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, şöyle devam etti: “Turizm ve tarım temalı projeler Hasankeyf’te uygulanacak. Bu planı hazırlamak için alanında uzman olan kişileri Hasankeyf’e davet edip onların bilgilerinden faydalanmak istedik. Bu kapsamda iki çalıştay planladık, ilki bugün başlattık. İkincisi ise turizm çalıştayı olacak.” Öte yandan bugün Batman’da Real Konak otelde düzenlenecek iki günlük çalıştay öncesi konuklar, ekolojik köy ilan edilen Üçyol’da da incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim