**Bahar yağmurlarıyla birlikte ekili alanlara bereket yağdığını belirten Batman ve yöresindeki çiftçiler, biçerdöver arayışına girdi. Çukurova bölgesinden biçerdöver bekleyen çiftçiler; “Bu yıl verimli bir hasat bekliyoruz. Şimdiden gözümüz gelecek biçerdöverlerde” diyorlar.
BİÇERDÖVER ÜCRETLERİ EL YAKIYOR
Son yağışlarla birlikte başak açan ve sararmaya yüz tutan buğday başta olmak üzere arpayı biçmeye hazırlanan çiftçiler, biçerdöver arayışına girdi. Son yağışlarla birlikte ovaya bereket yağdığını söyleyen Batman ve yöresindeki çiftçiler; “Bu ay sonuna kadar hasad mevsimine başlayacağız. Ancak biçerdöver ücretleri bizi kara kara düşündürüyor” dediler.
İÇ ANADOLU’DAN BİÇERDÖVER
Çiftçiler, şöyle konuştular; “Bir haftadır yörede etkili olan yağış, kuraklığı ortadan kaldırmıştı. Ekili alanlar son yağışlardan sonra başak açtı, boy arttı. Bu ay sonunda hasadını yapacağımız buğday için şimdiden biçerdöver arayışına yöneldik. Çukurova’dan getirdiğimiz biçerdöverlerin hasad kiralama ücreti geçen yıla göre daha yüksek. Yörede az sayıda biçerdöver olduğu için daha çok Çukurova ve İç Anadolu bölgesindeki biçerdöver sahipleriyle anlaşıyoruz.”

Editör: TE Bilişim