** İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Başkanlık yapan Vali Ahmet Deniz, kurum müdürlerine programdaki projelerin hızlandırılması talimatını vererek: “Kış mevsimi gelmeden harıl harıl çalışmalıyız. İhale süreçleri daha da hızlandırılmalı” dedi.

332 PROJENİN MALİYETİ;
3 MİLYAR 724 MİLYON TL
Batman Valiliği konferans salonundaki 3. dönem İl Koordinasyon kurulu toplantısına Başkanlık yapan Vali Ahmet Deniz, yatırım programındaki projelerin hızlandırılmasını istedi. Vali Deniz, özellikle yaklaşık maliyet ve ihale süreçlerinde kurum müdürlerinden daha hızlı hareket edilmesini istedi. Vali Deniz, şöyle devam etti: “Yatırım izleme raporlarına baktığımızda ilimizdeki 16 kuruluşa ait 332 proje kullanılmaktadır. Bu projeni toplam tutarı 3.724.602 TL olup, bu projeler için 2017 yılı 3. dönem itibarı ile 1.146.393.000 TL harcama yapılmıştır. 2017 Yılında ayrılan ödenek tutarı ise 853.307.000 TL’dir. Bu ödeneğin 263.614.000 TL’si harcanmıştır. Yapılan harcamaya göre proje genelinde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 36.88, fiziki gerçekleşme oranı ise %38.50 olmuştur.”

“SAĞLIK YATIRIMLARINDA DAHA İYİ OLACAĞIZ”
Batman’daki yatırımlara dikkat çeken Vali Deniz: “İlimiz yatırımlar noktasında iyi noktada. Özellikle eğitim yatırımlarında iyi seviyelerdeyiz. Sağlık yatırımlarında ise yatak kapasitesi olarak özel sektörde iyi konumdayız. Ancak devlet yatırımlarında Türkiye ortalamasının altındayız. Yeni yapılacak hastanemizle yatak kapasitesi artırılacak. Yatırımın 200 yataktan 400’e çıkartılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Yatırımın 400 yatağa çıkartılması durumunda ilimiz rahatlayacak. Ayrıca yapımı devam eden yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz’de tasfiye tamamlandı. İhale sürecinin ardından çalışmalar hızlandırılacak. Programdaki yatırımları kış mevsimi gelmeden hızlandırmalıyız” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim