** Batman, Gercüş, Beşiri, İkiköprü, Balpınar Belediyeleri ile DBP İl Genel Meclis üyeleri, ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Salih Altun: “Bizler bu süreci 2009-2013 döneminde de yaşadık. Ancak hiçbir zaman boyun eğmedik. Hırsızlara ve haramilere verecek hesabımız yok” dedi.

5 BELEDİYEDEN TEPKİ
Batman Belediyesi’nin yanı sıra Gercüş, Beşiri, İkiköprü, Balpınar belediyeleri, Batman Belediyesi konferans salonunda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya görevden alınan belediye başkanları, DBP-HDP yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldı. Belediyeler ve DBP İl Genel Meclisi grubu adına açıklamayı okuyan  görevden uzaklaştırılan il genel meclis üyesi Salih Altun: “AKP hükümetinin 14 yıllık iktidarında sürekli tanık olduğumuz algı operasyonlarının bir yenisine daha tanık olmaktayız. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP’li tüm yetkililer hemen hemen hergün bizleri hedef alan açıklamalar yaparak toplum nezdinde itibarsızlaştırma kampanyaları yürütmektedirler. Hukukun en asgari koşulunu bile uygulamadan keyfi bir şekilde Eşbaşkanlar, Belediye Meclis üyeleri görevden uzaklaştırılmışlardır. Onlarca Belediye Eş Başkanı, Belediye Meclis üyesi tutuklanmıştır” dedi.



“HUKUK AYAKLAR ALTINDA”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Bizler bu süreci 2009-2013 döneminde de aynen yaşadık. Tüm faşizan uygulamalara rağmen ne bizler boyun eğdik, ne de halkımız iradesini teslim etti. Son dönemlerde AKP tarafından sık sık dile getirilen kayyum tartışması da bu algı operasyonlarının sonuçsuz kalmasının eseridir. Korkutarak, sindirerek, yalanla yapamadıklarını hukuku ayaklar altına alarak, 12 Eylül vari faşist darbeyle yapmaya çalışmaktadırlar. İşin traji komik yanı her daim kendilerinin yüzde 49 halk iradesi ile geldiklerini, sandıktan daha meşru bir güç olmadığını belirten zihniyet yüzde 60 ile yüzde 90 arası oylarla seçilmiş belediye yönetimlerini halk düşmanı ilan edip el koymaya çalışmalarıdır. Bizler Sur’da, Nusaybin’de, Şırnak’ta, Gever’de, Cizre’de, Silopi’de yapılan yıkımlarla, Belediyelere kayyum atanması arasında bağın büyük rant projelerinin ötesinde, bu kentlerde yaşayan ve bu yıkımlarla evsiz barksız bırakılan yüzbinlerce insanın kendi topraklarında yaşama istencine dair son umudunun yok edilmesi, çökertme planı çerçevesinde topraklarını terk etmeye zorlanması olarak görmekteyiz. AKP’nin mezhepçi, ırkçı politikalarının coğrafyamızda adım adım uygulanmasıdır. Onun içindir ki verilecek bir hesabımız varsa halkımıza veririz. Faşistlere, hırsızlara, haramilere verecek hesabımız yoktur.” 

Editör: TE Bilişim