** Batman’da 2120 eğitimcinin ‘ücret karşılığı öğretmenlik’ için başvurduğu Batman’da geçmiş yıllara göre KPSS puanı ve eğitim fakülteleri önceliğinin uygulanmaması  tepkilere neden oluyor. Bazı eğitimciler: “Kriterler neye göre uygulanıyor?” diyorlar.

EĞİTİMCİLER ŞAŞKIN
Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 2120 başvuru aldığı ücret karşılığı öğretmenlikte uygulanan kriterler, tartışma konusu. Geçmiş yıllarda KPSS puanı, Eğitim ve Fen Edebiyat fakültelerine öncelik verildiğini belirten bazı eğitimciler: “Listeler açıklandıktan sonra şok etkisi yaşadık. Milli Eğitim Müdürlüğünün belirttiği kriterlere rağmen atamaların farklı yöntemlere göre yapıldığına şahit olduk. Aldığımız bazı duyumlara göre güvenlik soruşturması yapılıyormuş. Bu kriterimizde dahi sorun olmaması rağmen kadrolara yerleştirilmedik” dediler.

“ŞEFFAFLIK BEKLİYORUZ”
1400 Eğitimcinin vekil öğretmen olarak görev yaptığı Batman’da, atamalarda şeffaflık beklediklerine de dikkat çeken bazı eğitimciler, şöyle devam etti: “Yapılan atamalarda hangi kriterlerin uygulandığını merak ediyoruz. 4 Yıllık fakültelerden mezun olmamıza rağmen meslek yüksekokulundan mezunların ataması yapılmış. KPSS puanımız yüksek olmasının yanı sıra sicilimiz de bile her hangi bi sorun olmamasına rağmen neden görevlendirilmediğimizi bilmiyoruz. Şeffaflık ilkesi gereğinde kamuoyuna açıklama yapılmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim