** STK ve Oda ziyaretlerinin ardından yerel basın turuna çıkan BDP Belediye Eşbaşkan adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, halkın belediyesi ilkesiyle hareket etmeye devam edeceklerini belirterek: “Oyların yüzde 70’ine talibiz” dediler.


YEREL MEDYAYI ÖNEMSİYORUZ”
Batman Belediyesi Eşbaşkan adayları Gülistan Akel, Sabri Özdemir ve Belediye Başkanvekili Serhat Temel’le birlikte yerel basın turuna çıkan BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Batman’ın yerel medyasını her zaman önemsediklerini söyledi. Birçok şehirdeki yerel basının çok önünde olan Batman medyasının internet haberciliğiyle dünyanın birçok ülkesinde okunduğuna da işaret eden Başkan Atalay: “Yerel basınımızın gücünün farkındayız. Halkın ve toplumun sorunlarına duyarlı olan yerel basına teşekkür ediyoruz” dedi.


AKEL: “ÇAĞDAŞ, SORUNLARA DUYARLI”
10 Yıldır Batman’da yaşadığını söyleyen BDP Eşbaşkan adayı Gülistan Akel, Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın kadınların sesine ve sorunlara duyarlı olduğunu ifade etti. Akel, şöyle devam etti: “Yerel medya önemli bir güç. Bugüne kadar Batman’ın yerel medyası arasında kadının sorunlarını ön plana taşıyan Çağdaş emekçilerine teşekkür ediyoruz.”


KADINLARIN YÜZDE 67’Sİ
UYGULAMAYI İSTİYOR”
Gündemdeki sorunları da değerlerdiren Akel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplu taşımacılıkta dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Haftada bir gerçekleştirdiğimiz ücretsiz uygulama örnek bir modeldir. Bazı çevreler, bu uygulamayı farklı taraflara çekebiliyor. Ancak Salı günleri yüzlerce kadın cadde ve sokakta görülebiliyor. Kadını o gün şehrin dört bir yanında görmeye yönelik uygulama pozitif bir tutumdur. Kadın, o gün kenti kullanıyor. Altyapı sorunu olabilir ama bu sistem bir şekilde oturacak. Otobüs ve gün sayısını artırmayı planlıyoruz.”


ÖZDEMİR: “HALKIN BELEDİYESİ OLACAĞIZ”
BDP Eşbaşkanı Sabri Özdemir ise 30 Mart yerel seçimlerinde oy hedeflerinin yüzde 70 olduğunu söyledi. Eski seçim kampanyalarının teknolojiye yenik düştüğünü de anımsatan Özdemir, şöyle devam etti: “Her şeyden önce biz örgütlü bir partiyiz. Son 10 gündür mahallelerde lokallerimizi açtık. 22 Şubat’ta da büyük ihtimalle merkez lokalimizi de açacağız. Önceki seçimde lokalimizi 28 Şubat’ta açmışız. Yine de geç kalmış değiliz. Boş bir dakikamız yok. Bir oy da bir oydur çalışmasıyla hareket ediyoruz. Kısacası biz halkın belediyesi olacağız. Seçimde Batman’ın plakası olan 72 oranında oy hedefliyoruz. Gönlümden geçen rakam budur” dedi. Öte yandan Belediye Başkanvekili Serhat Temel de bazı şikaketlere neden olan miting alanlarının Valilik tarafından belirlendiğini ifade etti. Kadınlara yönelik ücretsiz taşımacılık tartışmalarına da değinen Temel: “Bu tartışmaları daha çok erkekler yapıyor. Kadınlara yönelik bir uygulamanın bu denli tartışılması doğru değil. Partimizin alacağı oy oranını da yakında açıklayacağım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim