*İHD’nin ‘kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eyleminde Petrol mahallesinde uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Özcan Temel’in olayına dikkat çeken İHD yöneticisi İlyas Ekinci, “Batmanlıların aklı selim ve sağduyuyla olaya yaklaşması memnuniyet vericidir. Ancak failler kısa sürede açığa çıkarılmalıdır” dedi.

“OLAY AYDINLATILMALI”

Gelenekselleştirilen ‘kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eyleminin 248. Haftasında yağışlı havaya rağmen bazı STK temsilcileri ile kayıp yakınlarının katıldığı kitlesel basın açıklamasında İHD Şube Başkanı Osman Künteş ve İHD yöneticisi İlyas Ekinci, 2 Kasım’da Petrol mahallesinde cinayete kurban giden Özcan Temel’in olayının aydınlatılmasının gerektiğini söyledi. Her türlü şiddete karşı olduklarını belirten İHD Şube Başkanı Künteş, “Bu olayın karanlıkta kalmaması için Batman Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü gereğini de yapmalıdır. 93’teki 500 faili meçhul cinayetten 40’ının failleri ortada yok. Herkesin beklentisi Özcan Temel’in olayının da aydınlatılmasıdır” diye konuştu.

“GEÇMİŞİN ACILARINI UNUTACAKKEN”

Kitlesel basın açıklamasını okuyan İHD yöneticisi İlyas Ekinci, şöyle konuştu: “20 yıl aradan sonra tekrar sahneye çıkıp Petrol mahallesinde Özcan Temel’i silahla tarayıp katledilmesi ve 2 kişinin de yaralanması kabul edilecek bir durum değildir. Batman halkı geçmişte yaşanan acıları unutmaya çalışırken böyle bir olayın tekrar sahnelenmesini provakatif ve tahrik edici bir eylem olarak değerlendiriyoruz. Umarız, bu olayın önceki olaylarda olduğu gibi adına ‘faili meçhul cinayet’ denilip geçiştirilmeye çalışılmayacaktır. Kamuoyunun beklentisi bu olayın sorumlularının vakit geçirilmeden yakalanıp yargı önüne çıkarılması yönünde olduğunu belirtmek istiyoruz. “

“BATMAN HALKI SAĞDUYULU”

Petrol mahallesindeki provakatif olaya Batmanlıların aklı selim ve sağduyu ile yaklaşmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Ekinci, şöyle devam etti: “Hükümetin, İçişleri Bakanlığı’nın, Batman Valisi ve Emniyet Müdürü’nün de bu olayla ilgili çok derinlikli bir soruşturma başlatılmalı. Failleri en kısa sürede açığa çıkarıp kamuoyunun tepkisini yatıştırmalıdır. Temennimiz bir daha böyle acı olayların Batman ve bölgemizde yaşanmamasıdır. Silahlı saldırıda yaşamını yitiren Özcan Temel’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Batman’ın huzur ve güven ortamının korunması için başta Batman halkı olmak üzere duyarlı tüm siyasi partileri, STK’ları ve duyarlı demokrat kesimleri sağduyu ile hareket etmeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim