*Batman Üniversitesi kampus alanında toplanan bir grup öğrenci, Halepçe katliamını kınadı. Basın açıklamasını okuyan Mehmet Emin Öner, “Halepçe’den önce de sonra da bir çok tarih de bu tarih gibi insanlığın üzerine kara bir bulut gibi çöktü” dedi.

HALEPÇE FOTOĞRAFLARIYLA AÇIKLAMA

Kısa adı BÜÖ-DER olan Batman Üniversitesi Özgür Öğrenciler Derneği, Halepçe katliamını kampüste basın açıklamasıyla kınadı. Dernek yöneticilerinden Mehmet Emin Öner’in okuduğu basın açıklamasında Halepçe’nin fotoğraflarını da taşıyan üniversiteli gençler, Şıvan Perwer’in ‘Halepçe’ şarkısını da dinledi. “Unutmayacağız. Roboski, Halepçe, Kamışlı, Enfal, 33 Kurşun, Zilan, Dersim” ve “Halepçe’yi unutmadık” yazılı dövizleri açan üniversiteli gençler, kitlesel basın açıklamasının ardından ellerinde Halepçe fotoğraflarıyla kısa süreli oturma eylemi yaptı.



O ACI, BİZİM ACIMIZ..”

Halepçe katliamının ne ilk nede son katliam olduğunu belirten Öner, şöyle konuştu; “Bu trajediye sessiz kalan tüm insanlar ve İslam alemi için bir yüz karasıdır. Bu katliam, vicdanların kuruduğu ve insanlığın bittiği an olarak tarihe geçmiştir. Halepçe katliamının acıları bizim acımızdır ve yüreğimizde hiç bir zaman dinmeyecektir. Dünyada başka Halepçeler ile savaşların olmaması için başta siyasi iktidarların, toplumdan gelen güçlü barış ve demokrasi taleplerini dikkate alıp adım atmalarını istiyoruz.” Dünyadaki tüm katliamları kınadıklarını açıklayan üniversiteli öğrenciler, Şıvan’ın şarkısını dinledi.

Editör: TE Bilişim