*Sağlık ile Raman Mahallesini birbirinden ayıran Yunus Emre caddesindeki gelin moda evi sayısı 20’yi geçti. Esnaflar, “Müşterilerimizin çoğu Yunus Emre caddesini tanımıyor. Bu güzergahın adı gelinlikçiler caddesi olsun” diyorlar.

GÜZERGAHIN ADI DEĞİŞSİN

Batman’ın iki eski mahallesini birbirinden ayıran Yunus Emre Caddesi’nde gelinlik moda evi sayısının 20’yi aşması güzergahtaki esnafları da harekete geçirdi. Yunus Emre Caddesi isminin değiştirilmesini isteyen Almira gelinlik moda evi sahibi Zafer Kulin, “Müşterilerimizin çoğu Yunus Emre caddesi dediğimizde bu güzergahı çıkarmakta güçlük çekiyor. Belediye’den isteğimiz bu güzergahın isminin gelinlikçiler caddesi olarak değiştirilmesidir. Çevre illerden gelinlik için Batman’a gelen müşterilerimiz var. Nişanlık ve kınalık gelinlikleri üç günlüğüne 1000 ila 3500 TL arasında kiralıyoruz” dedi.



DÜĞÜN SEZONU ÖNCESİNDE HAZIRLIK

Bahar mevsimi ile birlikte gelinlik moda evlerine İzmir’den marka gelinlikler getiren esnaflar, bölge illerden gelinlik kiralamaya gelenlerle sıkı pazarlık yapıyor. Muş’tan Batman’a gelinlik bakmaya gelen Cihat Topdemir, “Batman’da gelinlik moda evleri sayısının fazlalığı bizi buraya çekti. Önümüzdeki ay düğün yapacağım. Nişanlımla birlikte geldiğim Batman’da üç günlüğe alacağımız gelinliğe 2000 TL ödedik. Buradaki gelinlikler göz kamaştırıyor. Burada bu kadar bol çeşit gelinlikle buluşacağımızı beklemiyorduk” diye konuştu. (Yunus YASAK)

Editör: TE Bilişim