**Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Batman’da ücretli veya gönüllü ‘koruyucu ailelik’ yapan ailelerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Programda konuşan Vali Deniz; “Sizin yaptıklarınızda güzellik, iyilik, merhamet ve paylaşım var. Dünyayı ayakta tutan da bu değerlerdir” dedi.

YEMEKTE BULUŞTULAR
Batman Valisi Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü ‘Koruyucu Ailelik’ yapan ailelerle bir araya geldi.  TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen programa Vali Deniz, eşi Olcay Deniz'in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ümit Çiçek ile çok sayıda koruyucu aile ve çocuk katıldı. Yemekte konuşan Vali Ahmet Deniz: “Sizler çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Çağımızda insanlığın ölmediğini, paylaşmanın, birbirimize değer vermenin ve sahip çıkmanın ne kadar kıymetli olduğunu,  bunun insani bir değer olduğunu örnek davranışınızla göstermiş oluyorsunuz. Bu duyarlılığınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Kişiselliğin ve çıkarların ön plana çıktığı bir çağda yaşıyoruz. Ama bunların hiçbiri mutluluk getirmiyor. Asıl mutluluk sizlerin yaptığınız güzelliklerdedir. Sizin yaptıklarınızda, güzellik, iyilik, merhamet ve paylaşım var. Dünyayı ayakta tutan da bu değerlerdir” dedi.

7 ÇOCUK, KORUYUCU AİLELERDE
Programda ‘koruyucu aile’ hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ümit Çiçek ise şunları söyledi: “Bazı aileler sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde ‘Koruyucu Aile’ hizmetinden yararlandırılan 7 çocuğumuz olup, çocuklardan 5’i kız 2’si erkektir. Ayrıca 2 erkek çocuğu koruyucu aile yanında uyum süreci başlatılmıştır. Uyum süreci dışında bir ailemiz de sırada beklemektedir. Koruyucu aile olmak için; 25-65 yaş aralığında bulunması, en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olması, düzenli gelire sahip olması, Adli Sicil belgesinin temiz olması gerekir. Başvuru sahipleri evli iseler eşleriyle birlikte, koruyucu aile olmak üzere Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurabilirler.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim