** 38. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda dereceye giren minik öğrenciler, ödül töreninde bir araya geldi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden ödül alan tek isim olan Batmanlı öğrenci Nupelda Önel de ödül törenine katıldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Törende ödüllerini alan minik ressamların eserleri 28 Haziran’a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek. Türkiye’nin 7 Bölgesi’nden, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Sosyal Medya’dan 35 binden fazla resmin katıldığı yarışmada Güneydoğu Anadolu Bölgesi kazananı ise Batman’dan Nupelda Önel olmuştu. Ödül töreninde konuşan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Bugüne kadar 4 milyona yakın çocuğun katıldığı Uluslararası Pınar Resim Yarışması’nı 38 yıldır hiç ara vermeden gerçekleştirdik. Çocukların sanatsal gelişimlerine, özgüven ve sezgilerinin gelişmesine katkı sağlayan resim sanatının gücüne ve etkisine inanıyoruz. Araştırmalar bizlere gösteriyor ki; resim sayesinde çocuklar düşünce, duygu ve beklentilerini özgürce ifade edebiliyor. Şu an burada 14 çocuğumuz ve aileleri bizimle. Özellikle belirtmek istiyorum ki çocuklar tarafından gönderilen tüm resimler geniş bir hayal gücünün ürünüydü. Bu yüzden de yarışmamıza katılan her çocuğun resmi bizim için çok değerli” dedi.

MİNİK RESSAMLAR
İZMİR’DE AĞIRLANDI
Yarışmanın kazananı 14 minik ressam, aileleriyle beraber 19-21 Haziran tarihleri arasında İzmir Balçova Termal Otel’de ağırlandı. Türkiye’nin 7 Bölgesi’nden, Almanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen çocuklardan çoğu ilk kez İzmir’i ziyaret etme fırsatı yakaladı. Batmanlı Nupelda’nın katıldığı programda çocuklar, Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi ve Aquarium başta olmak üzere İzmir’i gezerek 2 gün boyunca keyifli anlar yaşadı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim