SANATSAL ALANLARDAKİ
BURSLARI KARŞILANACAK

Çizdiği ‘Hayalimdeki Çin’ resmiyle Türkiye birincisi olan Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi Ümran Aydın’a anlamlı bir destek de uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’den geldi. Aydın’ı kutlayan Güneştekin: “Şehrimden yetenekli gençlerin çıkması beni mutlu ediyor” dedi.

BATMAN’DAN GELECEĞİN
SANATÇILARI ÇIKIYOR

Kısa adı UBİKAV olan Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırma Vakfı’nın düzenlediği ‘Hayalimdeki Çin’ yarışmasında Türkiye birincisi olan Batmanlı lise öğrencisi Ümran Aydın’a bir jest de Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’den geldi. Çizdiği resimle Çin gezisine katılacak Aydın’ı, sanatsal alanlardaki bursunu üstleneceğini belirten sanatçı Güneştekin: “Böyle yetenekli gençlerimizi görünce mutlu oluyorum. İstanbul’da bu gençlerimize özellikle maddi sıkıntısı olanlara burs imkanları sağlıyorum. Doğup büyüdüğüm coğrafyada bu gençlerin başarısını görünce alkışlıyorum. Önemli bir başarıya imza atan Ümran’ı da yakında Batman’a gelip kutlayacağım” dedi.

AROLAT İLE TEKRAR GELİYOR
Vali Hulusi Şahin’in daveti üzerine Ramazan bayramı sonrasında da Batman’a geleceğini ifade eden sanatçı Güneştekin, şunları kaydetti: “Türkiye’nin önemli mimarlarından Emre Arolat ve ekibiyle Ramazan bayramı sonrası Batman’a geleceğiz. Vali sayın Hulusi Şahin’in daha önce müze için belirlediği yerde bir dizi çalışma başlatacağız. Amacım sanatsal müzeyi bir an önce Batman’a kazandırmaktır. Batmanlı gençlerin beni idol olarak görmelerinden de mutluluk duyuyorum. Sanatsal müze, Batman’ın geleceği olacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim