** Batman’da ilk kez düzenlenen kitap fuarı 7’den 70’e ilgi görüyor. Günlük ortalama 5 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda en fazla ilgi, çocuk kitaplarının bulunduğu stantlara…

İLGİ GÖREN FUAR
Geçen hafta sonu açılan Batman 1. Kitap fuarında okurlar, hem yazarlarla buluşuyor hem de indirimli kitaplardan faydalanıyor. 79 Yayın evinin stant açtığı fuara öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiğini belirten Proje sorumlusu ve yazar Atiye Kalkan: “Günde yaklaşık 3 bin öğrenci fuarı ziyaret ediyor. Halktan da beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılaştık. Özellikle çocuk yayın evlerinin stantlarında yoğunluk var. Fuar her gün sabah 09.00-21.00 saatleri arasında açık tutuluyor. Belediye, okullardaki öğrencilerin ulaşımını ücretsiz sağlıyor. Yazarların imza günlerine de okurlar ilgi gösteriyor” dedi.

YAYIN EVLERİ MEMNUN
Fuarda yoğunluğun olduğu İşbankası yayınları, fuardaki hareketlilikten memnun. Stant görevlileri ilk dört günde beklediklerinin üzerinde kitap satışı yaptıklarını ifade ederek: “Diğer fuarlarda yaptığımız toplam satışları biz ilk dört günde gerçekleştirdik. Özellikle dünya klasikleri, modern klasikler ve çocuk kitapları ilgi görüyor” dediler. National Geographic Kids yayın evi sorumluları da Batman’daki ilgiden memnun olduklarına dikkat çekerek, şunları söylediler: “Belgesel ve çizgi kahramanlarının kitaplarına ilgi var. Kitaplarımız hem eğitici hem de öğretici. İlgiden memnunuz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim