*Batman’ın Turgut Özal bulvarındaki Garanti bankası şubesi öğle saatlerinde silahlı ve maskeli üç kişi tarafından soyuldu. Miktarı açıklanmayan yüklü bir parayla şubeden kaçan üç kişiyi takip eden polis, iki soyguncuyu yakaladı.

10 DAKİKADA 2’Sİ YAKALANDI

Batman’ın en işlek güzergahındaki Turgut Özal Bulvarında Garanti Bankası şubesini soyan üç kişiden 2’si olaydan 10 dakika sonra yakalandı. Öğle saatlerinde mesaiye yakın anda banka şubesine giren silahlı ve kar maskeli üç kişi, bankadakilerin yere yatmasını istedi. Güvenlik görevlileri ile vezne memurlarını etkisiz hale getiren soyguncular, veznelerde henüz rakamı tespit edilen yüklü parayla kaçmak istedi. Bir güvenlik görevlisinin, otomatik kapıyı kapatmak istediği sırada binada silahla etrafa ateş açan soyguncuların tabanca mermileriyle bazı camlar kırıldı, soyguncular daha sonra 21 Plakalı araçla binadan ayrıldı. Polislerin havaya ateş açtıkları soygunculardan 2’si kısa sürede yakayı ele verdi.


VALİ ARSLAN: “SOYGUNCULARDAN BİRİ ARANIYOR”

Batman Valisi Yılmaz Arslan, güvenlik görevlilerinin anında olaya müdahalesiyle soygunculardan 2’sinin hemen yakalandığını belirtti. Olayda ölü ve yaralanın olmadığına dikkat çeken Vali Arslan, şöyle konuştu: “Soygun olayına katılan üç kişiden biri firarda. İki soyguncu da silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Para rakamı henüz netleşmedi. Banka görevlilerinin kayıp parayla ilgili çalışması var. Tabancadan seken mermiler yüzünden şubenin camları isabet aldı. Olaydan hemen sonra ekiplerimizin takibiyle soygunu yapan iki kişi yakalandı. Diğerinin yakalanmasına yönelik de çalışmalar sürüyor.” Bu arada soygun sırasında bir kadının da fenalaştığı ve kaldırıldığı hastanede sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.


20 LİRAYA KAR MASKESİ ALMIŞLAR!
Garanti bankası şubesi soygunu öncesinde Çömçe lokantası kavşağındaki bir işyerinde gördükleri kar maskelerinden dördünü 20 liraya satın alan 18 ila 20 yaşları arasındaki üç arkadaş, öğle saatlerinde bankayı bastı. Bankadaki görevliler ile mevduat sahiplerini yere yatırdıktan sonra veznelerden miktarı netleşmeyen parayla kaçan soygunculardan ikisini yakalayan polis, çok yönlü soruşturma başlattı. Polis, yakaladığı iki genci kar maskesini aldıkları işyeri sahibiyle yüzleştirdi. Üç siyah, bir gri kar maskesi aldıkları belirlenen üç gençten 20 TL aldığını belirten işyeri sahibi: “Havalar soğuk. Son günlerde kar maskelerine ilgi var. Elimde kalan dört maskeyi de onlara sattım. Bankayı soyacakları aklımın ucundan bile geçmemişti. O gençleri polis aracında görünce çok şaşırdım” dedi.

Editör: TE Bilişim