**Batmanlı 13 yaşındaki Ceren Asma, beş yıl önce dünyada ender görülen kas hastalığına (Smard-1) yakalandı. Her geçen gün yürüme ve kalem tutma gibi becerilerini kaybetmeye başlayan minik Ceren’in umudu, Hindistan’daki kök hücre tedavisi...

YÜRÜTME YETENEĞİ AZALDI
Batman Fatih Ortaokulu 8-K sınıfı öğrencisi Ceren Asma, ender görülen bir kas hastalığının pençesinde. 3 Yıl önce teşhisi konulan Ceren için annesi Semira, başvurmadık hastane bırakmadı. Kendi imkanlarıyla sinsi hastalıkla mücadele ettiklerini belirten 4 çocuk annesi Semira Asma: “Hastalığın teşhisi 3 yıl önce konulabildi. Edindiğimiz bilgilere göre bu hastalık şimdiye dek ABD’de bir kişi ile Ceren’de görüldü. İlk başlarda bunu kabullenmemiz güç oldu. Daha sonra Hindistan’dan doktorların Çapa Tıp Fakültesi’nde düzenlediği sempozyuma katıldık. Kızımı muayene ettiler ve tedavi edilebileceğini söylediler” dedi.

“İMKANLARIMIZ YETMEDİ”
Kendi imkanlarıyla 3 yıldır hastalıkla mücadele ettiklerine de dikkat çeken anne Semira Asma, şöyle devam etti: “Açıkçası yardım kampanyasına karşıydım. Oğlum kızımın videosunu sosyal medyada paylaşmış ve kısa sürede yayıldı. Fakat gençlerin desteği beni duygulandırdı.” Kızının Hindistan’da tedavi görmesi gerektiğini de belirten Semira Asma: “Çapa’da görüştüğümüz Hindistanlı doktorlar 2 ya da 3 seansla kızımın tedavi olabileceğini söylediler. Kök hücre tedavisi hastalığa kesin çözüm değil ama hastalığın ilerlemesini önleyebiliyor. Bu da bizim için büyük bir umut oldu. Şimdi en büyük arzumuz Hindistan’a gidip Ceren’i tedavi ettirmek. Tedavinin bedeli 130 bin TL civarında. Ne yazık ki böyle bir maddi gücümüz yok. Duyarlı insanlarımızın bu duruma kayıtsız kalmayacağını ümit ediyorum.” Öte yandan Ceren için açılan yardım hesabı ise şöyle; Semira Asma  “Ziraat Bankası Batman Şubesi-IBAN: TR 7300 0100 0557 6625 2817 5001” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim