**Batmanlı Alaeddin Atakul, beynindeki kılcal damarların tıkanıklığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Tedavi için Ankara Hacettepe Tıp Fakültesine başvurduğunu belirten Atakul: “1 Ay boyunca tetkiklerim yapıldı. Kesin teşhisin konulması için ise hastaneye yatışımın olması gerekiyor. Ancak yatış sırası için en az 6 ay beklemem gerektiği söylenince şok oldum” dedi.

“HASTALIĞIM CİDDİ AMA…”
Evli ve iki çocuk babası 44 yaşındaki Alaeddin Atakul’a, hastaneye yatış için en erken 6 ay sonrasına gün verildi. İki yıldır beynindeki kılcal damarların tıkanıklığı nedeniyle sık sık bayılan Atakul, Batman ve Diyarbakır’daki hastanelerin ardından son çare olarak Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’ne başvurdu. Hacettepe’de 1 ay boyunca tetkiklerinin yapıldığını belirten Atakul: “2 Yıldır hayatım altüst oldu. Gitmediğim hastane kalmadı. Geçtiğimiz ay Haccetepe Tıp Fakültesi’ne başvurdum. Ancak yer sıkıntısı nedeniyle yatış için 6 aydan 2 yıla kadar süre verildi. Şoka uğradım” dedi.

“ÖLMEM Mİ GEREKİYOR”
Hastaneye daha erken yatış için ilgili kurumların yöneticilerinden kolaylık bekleyen Atakul, şöyle devam etti: “Günde en az iki kez baygınlık yaşıyorum. Ailemi bin bir güçlükle geçindiriyorum. Ayrıca bipolar bozukluğu rahatsızlığım var. Bir an önce tedavi olmam gerekiyor. Bu konuda bazı girişimlerde bulundum ama kimse yardımcı olmadı. 6 Ay sonraya kimsenin garantisi yok. Durumum ağır. Yöneticilerimizden tek isteğim en kısa sürede tedavimin yapılabilmesi. Bu bayram önü müjdeli bir haber bekliyorum.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim