** Batman eski milletvekili Ziver Özdemir, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanlığı külliyesi yakınındaki evinde dehşeti yaşadıklarını söyledi. Girişim öncesi Jandarma Genel Komutanlığı’nın etrafının 12 tankla çevrildiğini belirten Özdemir: “Dehşet gecesiydi. 50 Sivil insanı acımasızca katlettiler” dedi.

** Sivil araçların yanı sıra ambulansa bile ateş açıldığına dikkat çeken Özdemir, şöyle devam etti: “Külliyeye giden yol tanklarla kapatılmıştı. O güzergahtan geçen kim varsa vurdular. Yerdeki cenazeleri almak isteyen ambulansa bile ateş açtılar.”

KOMUTANLIĞIN ÇATISINDA KESKİN NİŞANCILAR!
Ülkeyi sarsan darbe girişiminin yansımaları sürerken, Ak Parti Doğu Anadolu Koordinatörü ve Batman eski milletvekili Ziver Özdemir, tanık olduğu dehşeti cep telefonuna kaydetti. Yaşadığı kara geceyi Editörümüz Barış Arslan’a anlatan Özdemir, Cumhurbaşkanlığı külliyesi ve Jandarma Genel Komutanlığı yakınındaki evinde üç çocuğuyla o anlara tanıklık eden Özdemir: “Darbe girişimi gecesinde 12 tankla Jandarma Genel Komutanlığının etrafını sardılar. Daha sonra komutanlığın çatısına keskin nişancılar yerleştirildi. Külliyeye giden yol tanklarla kapatıldı. O sırada uçaklar da alçak uçuş yapıyordu. Olup bitenler anlaşılmaya başlanınca vatandaşlar külliyeye doğru gitmek istiyordu. Ancak tanklar ve keskin nişancılar sivil topluluğa ateş açıyordu. O güzergahtan geçen kim varsa acımasızca vurdular” dedi.



“AMBULANSA BİLE ATEŞ AÇTILAR”
Komutanlık ve külliye ortasında kalan 13. kattaki evinde o anları cep telefonuna kaydeden Özdemir, şöyle devam etti: “Gece 01.43 sıralarında bir kamyonet Cumhurbaşkanlığı külliyesine giden yoldan geçerken tanklar ateş açtı. Şoförün yanındaki genç yaralanarak kamyonetten düştü. Şoför de yaralıya gitmek isterken vuruldu ve sonra ‘oğlum vuruldu’ diye bağırarak oradan uzaklaştı. Genç orada hayatını kaybetti. Sonradan gelen ambulans cenazeyi almak isteyince ambulansa bile ateş açtılar. Cenaze orada sabaha kadar bekledi. Cenazenin bile alınmasına izin vermedi bu gözü dönmüş caniler. O anlarda kaç kez ağladığımı hatırlamıyorum.”


“ORADA EN AZ 50 İNSANI VURDULAR”
Darbeci askerlerin sivil vatandaşlara acımasızca ateş açtığını da ifade eden Özdemir: “Vatandaşların sayısı arttıkça polisler de gelmeye başlıyordu. Polis, ateş açan tanklara sık sık ‘Yapmayın, kardeş kanı dökmeyin’ diye uyarıda bulunuyordu ama dinlemediler. 04.00 sıralarında ise bu kez helikopterle vatandaşlara ateş açtılar. Yaralıların başına giden vatandaşları bile vurdular. Gözümüzün önünde en az 50 insanımızı katletti bu alçaklar. Sabah 06.30’da ise külliye içindeki Millet camisi yakınına bomba atıldı. Bulunduğumuz bina sallandı. Camlar tuz-buz oldu. Herkes feryat figan kaçmaya başladı. O sırada bir cam parçası da oğlumun ayağına denk geldi. Gündüz 08.30 sıralarına kadar binamızda kimse dışarı çıkamadı. Daha sonra polis ekiplerinin gelmesiyle dışarı çıkabildik. O dehşet gecesi demokrasi adına kara bir lekeydi. Şehit düşen tüm kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim