**Geçen Cuma günü gözyaşlarıyla Batman’da toprağa verilen 17 yaşındaki şehit Mehmet Bozyel’in gözü yaşlı babası Ahmet Bozyel acısını yüreğine gömdüğünü söyledi ve ekledi: “Büyük çocuğumun hayalleri vardı. Hukukçu olmak istiyordu. Üniversiteye hazırlanıyordu. Dayısının çocuğuna yardım etmek için ormana gitmişti. Evimin direği yıkıldı.”

“ORMANA YARDIMA GİTMİŞTİ”
Batman’da doğup büyüyen ve liseyi Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bitiren 17 yaşındaki Mehmet Bozyel, geçen Cuma günü İhsan Çelikbilek’le birlikte Batman’da gözyaşları arasında toprağa verilmişti. Kulp ilçesinin kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca terör örgütü unsurlarınca el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit düşen 7 sivilden 2’si için Batman Valiliği bahçesinde cenaze töreni düzenlenmişti. Ailelerin gözyaşı döktüğü şehit Çelikbilek ve Bozyel, Batman’da toprağa verildi. Liseyi bu yıl tamamlayan Mehmet Bozyel’in saldırıda hayatını kaybetmesi annesi Hanım, yengesi Pınar, ablası Ruken ve teyzesi Hasibe’yi adeta gözyaşlarına boğdu. Dayısına yardım etmek için bir haftadır ormanda çalıştığını belirten 7 çocuk babası Ahmet Bozyel: “Çocuğumun tek amacı vardı o da hukukçu olmaktı” dedi.

“BATMAN’DA DOĞDU, BURADA BÜYÜDÜ”
Şehit olan büyük oğlu Mehmet Bozyel’e gözyaşı döken Ahmet Bozyel, şunları kaydetti: “Oğlum Mehmet, Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesini bu yıl tamamlamıştı. Dersleri fena değildi. Orta düzeyde puan almıştı. Bana çok çalışacağını söylemişti ve avukat olmak için dershaneye gideceğini anlatmıştı. Bir hafta önce dayısının oğluna piknik amaçlı ormanda çalışacağını söylemişti. Onlar ormanda çalışan işçilere çay hazırlıyorlardı. Kulp’ta bir ev tutmuşlardı. Orman dönüşünde böyle bir acı olayda evimin direğini kaybettim. Acımız çok büyük.” Öte yandan yeğeninin cenaze törenine katılan Vali Hulusi Şahin ve yöneticilere teşekkür eden Sason’un kanat önderlerinden Kemal Bozkurt; “Bize her türlü yardım ve desteği veren başta Vali sayın Hulusi Şahin, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Özel İdare Şirket Müdürü Mesut Kavak ile diğer yetkililerden Allah razı olsun. Aydınlıkevler’deki taziye evinde acımızı hafifleten tüm ilgililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim