**Batman, Kozluk, Sason ve Beşiri ilçesinde Özelleştirilmeye devredilen Tekel’e ait taşınmazlara talipli 17 firma, Perşembe günü Özelleştirme İdaresi’nde açık artırma usulüyle pazarlığa oturacak.

**Taşınmazlara kapalı zarf usulüyle fiyat biçen 17 firmanın teklifleri değerlendirilecek. Daha sonra firmalar açık artırma usulüyle Özelleştirme İdaresi’ne kesin teklif sunacak. Halen tekstil atölyeleri olarak işletilen hangarlarda yaklaşık 5 bin işçi çalışıyor.

17 FİRMA TEKLİF VERDİ
Ankara Özelleştirme İdaresi’ne Batman ve ilçelerindeki Tekel’e ait taşınmazlara talipli olan 17 firma, Perşembe günü açık artırma usulüyle pazarlığa oturacak. 9 Eylül 2014 tarihinde kapalı zarf usulüyle teklif veren firmalar belirlendi. Batman Tekel’e ait hangarlarda halen 10 tekstil firması hizmet verirken, bu tesislere talipli olan firmalar şöyle; Batman tekstil kent, Cangir Petrol Ltd. Şti ve Yaşar Hafriyat. Kozluk Tekel taşınmazlarına ise Servet Barlık, Fuat Yaman ve Erol Kelekçi teklif verdi. Sason ilçesindeki Tekel’e ait tesislere teklif veren iki firma oldu. İrfan Arslan ve Çetin Yılmaz, Sason’daki tesislere teklif sundu. Beşiri ilçesinde ise tam 9 firma teklif kullandı. Beşiri’deki tesislere teklif atan firma ve şahıslar şöyle; ARM Enerji Ltd Şti, Beşiri Tekstil, Mava şirketi, Mehmet Kırmızıtaş, İrfan Bozkurt, Ahmet Bozkurt, Hasan Tüzün ve Erdinç Karabulut.

100 BİN M2 ARSA-GAYRİMENKUL
Ankara Özelleştirme İdaresi’nde Perşembe günü 13.30’da yapılacak gayrimenkul satışında Tekel’e ait gayrimenkuller yeni sahiplerini bulacak. Tesislerde yüzlerce tekstil işçisini çalıştıran tekstil atölye sahipleri, önceliğin faal durumda olan kiracı firmalara tanınmasının gerektiğine dikkat çekti. Yedi yıl önce virane durumundaki Tekel’e ait hangarlarda milyon TL’ye mal olan tadilat yaptıklarını anımsatan tekstil atölyeleri sahipleri, şöyle konuştular; “Yatırımlarımızın tümü istihdama yönelik. Batman ve ilçelerinde 5 bin tekstil işçisi çalıştırılıyorsa bu tamamen kiracı konumundaki firmaların özverisidir. Kimsenin yatırıma cesaret edemediği dönemlerde elimizi taşın altına bırakıp ciddi yatırımlara yöneldik. Şimdi de hakkımız olan tesisleri maalesef bu işlerle ilgisi olmayan firmaların talipli olması düşündürücüdür.”

“BAKAN’A GÜVENDİK”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve dönemin Vali ile üst düzey yetkililerinin sözlerine güvenip milyonlarca liralık yatırımı bölgede gerçekleştirdiklerini belirten tekstilciler, şunları söylediler; “Çok değil 6-7 yıl önce İstanbul, Ankara, Bursa ve büyük kentlerden buraya yatırıma yöneldik. Büyük risk alıp bu yatırımları gerçekleştirdik. Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek, dönemin Valileri ve üst düzey bürokratlardan destek sözü aldık. Hangarları kiraladığımızda tesislere ciddi yatırım yaptık. Büyük harcamaları gerçekleştirdik. Önceliğin bize tanıyacağı sözü veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile üst düzey yetkililerinden destek bekliyoruz. Çünkü bu yatırımları onlara güvenerek yaptık.”

Editör: TE Bilişim