Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar başkanlığında Sendika Şube Müdürleri, petrol emekçilerinin sorunlarını Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Melih Han Bilgin’e aktardı. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Tekik: “TP’de bazı birimlerin TPIC’e devriyle birlikte boşa çıkan üyelerin bir an önce üretim sürecine dahil edilmesini istedik” dedi.

SORUNLARI AKTARDILAR
Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Tekik, Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar ve Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz’dan oluşan heyet, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Melih Han Bilgin’e, uzun süredir çözüm bekleyen bazı sorunları aktardı. Petrol-İş Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Tekik, öncelikli olarak Türkiye Petrolleri’nde bazı birimlerin TPIC’e devri ile boşa çıkan 450 işçinin bir an önce üretim sürecine dahil edilmesi istediklerini ifade etti.

“SOSYAL YARDIMLAR KESİLMEMELİ”
Genel Müdür Melih Han Bilgin’e, TP Batman Üretim Müdürlüğü’ne bağlı sahalardaki işçilere sağlanan sosyal yardımların kesilmemesi istediklerini de ilettiklerini belirten Tekik, şöyle devam etti: “Üyelerimizin sosyal yardımlarının kesilmesiyle ilgili olarak taleplerimiz ve sorunun çözümüne dair önerimizi masaya yatırdık. Ayrıca TP’de çalışan üyelerimize her yıl düzenli olarak yapılan giyim yardımının bu yıl da ivedilikle yapılması konusunda talebimiz oldu. Üyelerimize ödenen kreş yardımının, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullardan dolayı yeniden değerlendirilmesi ve üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesini istedik. Genel Müdür sayın Bilgin, taleplerimize olumlu baktı” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim