** Geçen Cuma Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM ekiplerinin kent merkezine sürdürdüğü operasyonlar dün de devam etti. Pazaryeri mahallesindeki eşzamanlı operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

** HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, bir hafta içinde gözaltına alınan 50 kişiden 40’ının serbest bırakıldığını belirterek: “Gözaltına alınanlar, 2011’de bağımsız vekillere destek eylemlerinde de alınmışlardı” dedi.

GÖZALTILAR SÜRÜYOR
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Batman’ın kenar mahallelerinde dün de sürdürdüğü eşzamanlı operasyonlarda 4 kişiyi gözaltına aldı. Son bir hafta içinde gözaltına alınan 50 kişinin serbest bırakıldığını söyleyen HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç: “Gözaltına alınanlar arasında yöneticimiz yok. Ancak partimize gönül veren ve seçimlerde HDP’ye oy veren halkın içinden gelen bireylerdir. 4’ü kadın çoğunluğu genç olan gözaltındakiler arasında gözleri görmeyen ama bir kişi de tutuklama talebiyle savcılığa sevk edildi. Yine gözaltına alınanlar arasında yaşlı bir vatandaş da var” diye konuştu.

2011’DE DE GÖZALTINA ALINMIŞLAR
Operasyonlarda gözaltına alınanların çoğunun 2011 yılında YSK’nın yasakladığı HDP’li bağımsız milletvekillerinin eylemlerinde de gözaltına alındığını anımsatan İl Eşbaşkanı Karaağaç, şöyle devam etti: “Geçmişin arşivlerine dönüp ne varsa toplayıp, gözaltı operasyonları yapılıyor. Kavşaklarda, cadde ve sokaklarda zırhlı araçlar kol geziyor. Bu manzaralar bir şehrin gözaltında olduğunu gösteriyor. Toplum maalesef kaygılı bir süreç yaşıyor. MHP ile AK Parti’nin 90’lı yıllara dönme politikası var. Bu politikaların tutmadığı geçmişte de görülmüştür. Özgürlük, barış ve eşitlik için gerekirse canımızı da feda etmeye hazırız.”

Editör: TE Bilişim