** İl İdare Şube Başkanları toplantısında bazı sorunlara dikkat çeken Vali Ahmet Deniz: “İlimizin en önemli sorunu işsizliktir. OSB’de, işler tamamlandığında yatırımcılara yer tahsisinde bulunacağız” dedi.

“HANE ZİYARETLERİ YAPALIM”

Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapılan İl İdare Şube Başkanları toplantında kentin bazı sorunları masaya yatırıldı. Valilik toplantı salonunda ki toplantıya Vali Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Aydın, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülriz Kozbe, ilçe Kaymakamları ve kamu kurum yöneticileri katıldı. Şehrin genel sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Vali Deniz, Batman’ın hareketli ve dinamikleri olan bir şehir olduğunu ifade etti. Vali Deniz, şunları söyledi; “İlimizin önemli sorun işsizliktir. Gece gündüz demeden onunla uğraşıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma çalışmalarının sonuna geldik. Bu işler tamamlandığında yatırımcılar için yer tahsis çalışmalarına başlanılacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Sosyal Marketi, ihtiyaç sahibi vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılıyor. Kurum müdürleri olarak hane ziyaretleri yapalım, vatandaşlarımızın gönüllerine dokunalım. Buna her zamankiden daha fazla ihtiyacımız var.”

 PROJEDE BATMAN PİLOT İL

İçişleri Bakanlığı’nın 15 ilde hayata geçireceği vatandaş odaklı ‘Açık Kapı’ Projesi kapsamında Batman’ın pilot il seçildiğini hatırlatan Vali Deniz: “Bu kapsamda, Valilik girişinde yapımı tamamlanan büroda vatandaşımıza hizmet vereceğiz. Proje kapsamında görev alan uzman personel tarafından vatandaşlarımızın istek ve taleplerini alarak ilgili kurumlara iletecekler. Bu konuda kurumlara iletilen vatandaşların istek ve sorunları kurum yöneticileri tarafından ivedilikle cevaplanması gerekiyor” dedi. Vali Deniz, iş ve işlemlerin daha hızlı yapılaması için kurumların işbirliğinin önemli olduğunu belirtti. İnternet kafe denetimlerine değinen Vali Deniz, Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumların işbirliği içerisinde denetimleri sıklıkla yapmasını istedi. Kamu kurumların temizliği ve düzeni konusunda kurum yöneticilerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, kurumların çevre düzenlemesi ve temizliğine de dikkat edilmesini istedi. Her kurumun kendi görev alanlarıyla ilgili vatandaşa verilen hizmetlerde gerekli çalışmaların takip ve denetimlerini yapmalarını isteyen Vali Deniz, “Vatandaşın memnuniyeti her şeyden daha önemlidir” dedi. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim