**Batman’da 2 Kasım’da Yavuz Selim mahallesinde seçim çalışması sırasında Hüda-Par ve BDP’liler arasında çıkan kavganın ardından silahlı saldırıyla yaşamını yitiren Özcan Temel cinayeti davasının ilk duruşması Batman 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Güvenlik tedbirleri nedeniyle tutuklu zanlı Veysi Gültekin mahkemeye getirilmezken, dava ertelendi.

ADLİYE ÇIKIŞI TARTIŞMA

Batman’da BDP’liler ile Hüda-Par’lıları karşı karşıya getirilen davanın ilk duruşması görüldü. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayı bazı STK temsilcilerinin yanı sıra Baro Başkanı Ahmet Sevim, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ile partililer izledi. Özcan Temel’in katil zanlısı olarak tutuklu 4 aydır tutuklu bulunan Veysi Gültekin, sabah saatlerinde mahkemeye getirildi. Ancak güvenlik nedeniyle Gültekin, duruşmaya çıkarılmadan tekrar cezaevine gönderildi. Yaklaşık 5 saat süren davada mahkeme heyeti, tarafların avukatlarını dinledi. Mahkeme heyeti, delil yetersizliği nedeniyle duruşmayı 15 Nisan 2014 tarihine erteledi. Duruşma sonrası zanlının yakınları ile Temel ailesi arasında sözlü tartışma yaşandı. Çevredekilerin müdahalesiyle tartışma büyümeden önlendi.

DAVANIN BAŞKA ŞEHRE
ALINMASINI İSTEMİYORUZ”

Davanın başka şehre alınacağı iddiaları nedeniyle taraflar, yargılamanın Batman’da yapılmasını istedi. Duruşmada söz alan zanlı Veysi Gültekin’in avukatı Serkan Ramanlı, olayın bir fitne olduğunu belirterek: “Her şeyden önce bu davanın başka şehre nakledilmesini istemiyoruz. Bu olayda müvekkilimiz kurban seçilmiştir. İki partinin arasına fitne sokmak için polis olayı birilerine yıkmıştır” dedi. Temel ailesinin avukatı Serdar Atalay ise şöyle konuştu: “Biz de davanın başka şehre götürülmesine karşıyız. Ancak bu olayı işleyenlerin arkasında birilerinin olduğunu biliyoruz. Onların da yargılamasını istiyoruz.” Savunmaların ardından mahkeme heyeti delil yetersizliğinden davayı erteledi.



SİLAHLILARI TANIYORUZ”

Dava sonrası Adliye binası önünde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, silahlı saldırıyı yapanları tanıdıklarını belirterek: “Belirli bir siyasi kimlikle gelen eli silahlı vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı var. Bu saldırı tartışmanın yaşandığı yeri aşmış, aynı sokak üzerinde bulunan düğün evine kadar yansımış, düğün ahalisi de tehdit edilmiştir. O gece silahlarıyla tartışmanın yaşandığı evinin önüne gidenleri tanıyoruz. O silahları ilk defa kullanmadılar, daha önce de kullandılar. Özcan Temel arkadaşımızı, gencimizi, yoldaşımızı kaybettik. Ama biliyoruz ki o gece silah kullananlar sadece bir insanı katletmek için gelmediler. Hedef gözeterek Özcan Temel arkadaşımız vuruldu” dedi. Temel ailesinin avukatı ve BDP İl Başkanı Serdar Atalay da olayın aydınlatılması için yoğun çaba sarf edeceklerini söyledi.

GÜLTEKİN SUÇSUZ”

Hüda-Par Batman Merkez ilçe Başkanı Veysel Topkan da yazılı açıklamayla davayı değerlendirdi. Topkan, şunları söyledi: “Devlet müvekkilimizin suçsuz olduğunu bilmesine rağmen mahkemeye getirmedi. Daha doğrusu cezaevinden önce çıkardılar, Adliyenin bodrumuna kadar getirildi. Daha sonra güya ‘can güvenliği tehlikededir’ diye tekrar cezaevine götürüldü. Bunun tek nedeni, duruşmanın biraz daha ertelenebilmesidir.”

Editör: TE Bilişim