**Belediye Başkanvekili Ünal Koç, bağlarıyla ünlü olan Gercüş’te sonbaharda üzüm festivalini yapacaklarını söyledi. Bayram arifesinde Gercüş’e gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yüksekokul sözü vermesinin ilçe sakinlerini heyecanlandırdığın belirten Başkanvekili Koç; “Şimdiden 2 yıllık yüksekokul için araştırmalara başladık” dedi.
GERCÜŞ’E YÜKSEKOKUL SÖZÜ
Memleketi Gercüş’te bayram arifesinde anne ve babasının mezarını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, iki yıllık yüksekokul sözünü vermesi ilçe sakinlerini sevindirdi. Nüfus göçünün önlenmesine yönelik bazı projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanvekili Ünal Koç; “95 Yıllık Gercüş’te ilk etapta iş merkezi projesi başta olmak üzere ciddi projeler için kolları sıvadık. Çay bahçesi, çocuk parkı, ulaşım vb gibi sorunların bir bölümünü çözdük. Ayrıca Kırkat gölü çevresini piknik ve mesire alanına dönüştürmenin gayreti içindeyiz. Yine spor teşkilatında tenis kortu, iki halı saha, voleybol ve basketbol sahası için de destek aldık. Ayrıca bir çim saha projesi üzerinde de çalışıyoruz” diye konuştu.
“GERCÜŞ HİZMETİN EN GÜZELİNE LAYIK”
Başkanvekili Koç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sessiz ilçe projesi üzerinde de çalışıyoruz. Bursa Belediyesi’nden cenaze taşıma aracı aldık. Karayolları ilçe girişindeki Ayrancı mevkiinde kavşak düzenleme çalışmalarına başladı. Bağcılığıyla bilinen ilçemizde sonbaharda bir de sponsorluğunu işadamı Ahmet Dinç’in üstlendiği üzüm festivali yapacağız. İşadamı sayın Dinç’e teşekkürü bir borç biliyoruz. Başbakan Yardımcımız sayın Mehmet Şimşek’in, yüksekokul vaadi hepimizi heyecanlandırdı. Batman Üniversitesi Rektörü sayın Aydın Durmuş’la birlikte ilçemize uygun bir yüksekokul açılması konusunda girişimlerimiz olacak. Bağcılık ya da Ziraat Fakültesine yönelik yüksek okul, ilçemizin eğitim ihtiyacını karşılayacak. Gercüş yeni projelerle adından söz ettirecek.”



 

Editör: TE Bilişim