**Gercüş Belediye Başkanvekili ve Kaymakam Ünal Koç, ilçedeki eski Maliye lojmanlarının yerini işyeri ile yeşil alana dönüştürüyor. Mayıs’ta yapımına başlamayı planladıkları projenin yılsonunda tamamlanacağını kaydeden Koç; “İlçe merkezine hayat verecek projenin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak” dedi.
MALİYE LOJMANLARI YIKILACAK
Batman’ın Gercüş ilçesindeki eski Maliye lojmanları yıkılıyor. Belediye Başkanvekili ve Kaymakam Ünal Koç, yıkımı yapılacak olan eski lojmanların yerini değerlendireceklerini ifade etti. İlçe merkezine hareketlilik kazandıracak olan yeşil alan ile bir bölümü cafe ve işyerlerini kapsayacak projenin son aşamaya geldiğini belirten Kaymakam Koç; “Bu projemize Mayıs ayında başlamayı hedefliyoruz. Amacımız Gercüş’te göçü önleyecek bir dizi projeyi de hayata geçirmektir” diye konuştu.





BELEDİYE’DE 8.5 MİLYON TL BORÇ
Gercüş Belediyesi’nin 8.5 milyon TL borcunun olduğunu da anımsatan Kaymakam Koç, şöyle konuştu; “İlçe merkezinin kalbi konumundaki güzergahta eski Maliye lojmanlarının yerini değerlendirmeyi kararlaştırdık. 40-50 metre kareyi bulacak yeni işyerleri ve yeşil alanla ilçemize ayrı bir hava katmayı hedefliyoruz. Yakın bir sürede bu projeyi hayata geçireceğiz. Önceki yönetime ait yaklaşık 8.5 milyon TL’lik borç olmasına rağmen Belediye’de örnek projeleri hayata geçirebilmenin çabası içindeyiz. Yılsonunda bu projelerimizi tamamlayacağız.” (Abdullah Türeli-Altan Ayaz)




Editör: TE Bilişim